El batlle d'Olot apel·la a la responsabilitat dels pares en el cas de l'abusador sexual

Josep Maria Corominas creu que és preocupant que algú "pugui trobar normal" el que ha fet Rony Intriago, ara en presó preventiva

«Salta la muralla y vete», deia una de les pintades a l'INS Montsacopa a favor de l'abusador Rony Inriago
«Salta la muralla y vete», deia una de les pintades a l'INS Montsacopa a favor de l'abusador Rony Inriago | Martí Albesa.
06 de setembre del 2018
Actualitzat a les 15:57h
El batlle d'Olot, Josep Maria Corominas, ha respost aquest matí a la qüestió plantejada per NacioGarrotxa sobre quin era el capteniment del consistori o de l'Institut Municipal d'Educació (IME) en relació al cas de Rony Intriago –el jove olotí de 20 anys que roman a la presó després d'haver estat acusat d'abusar sexualment de, pel cap baix, quatre noies 'entre 12 i 13 anys–, que des de l'Ajuntament i des de les institucions educatives s'abordaria el cas tant des de la prevenció com des del diàleg obert a l'aula, com ja es va fer amb el cas de la violència policíaca exercida per l'Estat el primer d'octubre de 2017.

Tanmateix, Mia Corominas ha apel·lat –més enllà de la feina que es fa a les escoles i els instituts– a la responsabilitat dels pares, especialment de menors d'edat, com és el cas. "Ens preocupa que algu pugui trobar normal el fet que algú altre, a tavés de les xarxes socials, pugui convèncer menors per a abusar-ne", ha assenyalat de forma contundent. "L'educació –ha reblat–, comença a la família."

En aquest sentit, fonts pròximes a la investigació dels Mossos d'Esquadra, han assenyalat que fins i tot una de les mares d'una de les nenes de què va abusar Rony Intriago va defensar l'actuació de la seva filla tot afegint-hi que al seu país això era "normal", molt en la línia del que explicava ahir NacióGarrotxa en relació a unes pintades que van aparèixer a l'INS Montsacopa, on es demanava la llibertat de Rony Intriago.

El batlle també ha recordat, durant la compareixença d'aquest dijous, que durant la visita de la passada setmana del conseller d'Interior, Miquel Buch, es va parlar, precisament, del fet que moltes estafes actualment es produeixen a través d'Internet i per això "cal protegir els menors a les xarxes".


 
Arxivat a