Jaciment arqueològic

El Campus d’Arqueologia de la Vall d’en Bas premiat als Vicens Vives

El municipi en forma part a través del jaciment arqueològic i prehistòric de la Dou i el poblat medieval de l’Aubert

per Redacció , 6 de setembre de 2018 a les 10:00 |
Imatge de les tasques de recerca arqueològica a la Vall d'en Bas. | @ajuntamentbas.
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Campus d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona a la Vall d’en Bas ha estat distingit amb un premi Jaume Vicens Vives, un dels més prestigiosos en el camp de l’educació. El municipi forma part del Campus d’Arqueologia i Paleontologia del centre acadèmic a través del jaciment arqueològic i prehistòric de la Dou i el poblat medieval de l’Aubert. Can Trona, el Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, actua com a punt de suport.

La relació entre la Vall d’en Bas i el Campus d’Arqueologia i Paleontologia de la UAB es remunta al 2005, quan comencen exclusivament les excavacions. Deu anys després, el 2015 es van sumar noves propostes obertes a la societat local com xerrades i visites guiades. El pas clau en la relació entre UAB i Vall d’en Bas es va formalitzar el 4 de març del 2016 amb la signatura d’un conveni. Des d’aleshores, alguns dels millors arqueòlegs dels país es formen a jaciments del municipi.


El premi Jaume Vicens Vives reconeix la tasca desenvolupada en els camps de la recerca, la docència i la divulgació. La pròpia universitat considera com a estratègic aquest projecte. A banda de la Vall d’en Bas, en formen part La Draga de Banyoles, el Parc Natural del Montseny, el d’Aigüestortes i estany de Sant Maurici o la ciutat romana de Iesso, a la Segarra.

L’objectiu del consistori passa per continuar enfortint els vincles amb aquest campus universitari que fa recerca en dos punts carregats d’interès del municipi. La Dou i l’Aubert permeten descobrir aspectes clau de com era la Vall d’en Bas temps enrere.

 

 

Participació