La Marxa 100% Tondo estrena recorregut el 23 de setembre a Sant Joan les Fonts

Han confirmat la presència a la cursa de 144 km –que serà circular en comptes d'acabar, com fins ara, a Vallter–, Purito Rodríguez i Marc Soler

Joan Espona i Carles Torrent han presentat la sisena edició de la 100% Tondo.
Joan Espona i Carles Torrent han presentat la sisena edició de la 100% Tondo. | Martí Albesa.
04 de setembre del 2018
Actualitzat a la 13:05h
Aquest matí, a l'Ajuntament de Sant Joan les Fonts –que l'acull– s'ha fet conèixer la proxima edició de la Marxa 100% Tondo, que des de fa ja sia anys se celebra en homenatge a Xavi Tondo, el ciclista professional resident a la Garrotxa que va morir al maig de 2011. El batlle Joan Espona i l'organitzador de les jornades i professional del ciclsime, Carles Torrent –també director del Club Ciclista Infantil d'Olot– han presentat el cap de setmana de cicloturisme que es mourà entre el Pla de l'Esntay (cursa curta) i l'Alta Garrotxa (cursa llarga)

El dissabte 22 de setembre vinent a les cinc de la tarda se celebrarà, de primer, la V cursa infantil Tondo Kids. Es tracta d’un recorregut urbà de 900 metres que l’any passat ja va comptar amb la participació de més de 80 infants d’edats compreses d’entre els 5 i els 12 anys, puntuable per a la Copa Catalunya. Les inscripcions s’obriran a partir de les tres de la tarda a la mateixa sortida de la cursa, a l’Avinguda Cisteller de Sant Joan les Fonts.

Nou recorregut per a la volta llarga

El diumenge dia 23 tindrà lloc a les 9 del matí la VIII Marxa 100% Tondo tot mantenint les dues modalitats, la marxa llarga i la marxa curta, però estrenant nou recorregut. La volta llarga tornarà a anar a Castellfollit de la Roca, però aquesta vegada en a direcció Oix, Beget, Rocabruna i uns ports seguits que poden posar les cames a prova dels més preparats, per a sortir després a la carretera nacional que torna cap a Camprodon, Sant Pau de Segúries i que continua per una carretera molt ben asfaltada per la Vall del Bac i on només els ciclistes com en Xavi, de la zona, utilitzaven per acabar els seus entrenaments més durs. Purito Rodríguez, amic de Tondo, i la jove promesa del ciclisme català, MArc Soler, han confirmat la seva presència a la cursa.

Amb aquest canvi de recorregut es vol fer conèixer la diversitat de carreteres poc transitades i boniques que hi ha a la Garrotxa i que va ser un dels factors que van fer que Xavi Tondo finalment es quedés a viure a la comarca. Amb la particularitat que el nou recorregut acabarà a Sant Joan les Fonts amb 144 km i 2.637 metres de desnivell, tot fent que la marxa esdevingui circular, enlloc d’acabar a Vallter com en les anteriors edicions. Segons ha explicat Carles Torrent aquest canvi, de caire logístic, evitarà que molta gent hagi de deixar el cotxe a Vallter i espavilar-se a anar a Sant Joan per participara a la cursa.

La volta curta sortirà de Sant Joan les Fonts i baixarà cap a Banyoles, pel costat de l'estany, un indret on quasi cada dia Tondo anava a fer el cafè. Seguidament, es pujarà per Santa Pau, lloc reservat ens els seus entrenaments, ja fos per a fer unes sèries de força o bé per a acabar pujant a ritme i esprintar al final, al peu del volcà de Santa Margarida. Finalment, es passarà per Olot fins a arribar de nou a Sant Joan les Fonts, havent completat 68 km i 980 metres de desnivell.

Les inscripcions, que a hores d'ara ja arriben a les 200, resten obertes en aquesta pàgina web. El preu és de la inscripció és de 35 euros per als federats i 45 euros per als no federats, i com a regal enguany s’obsequiarà cada ciclista amb una samarreta tècnica amb l’eslògan “I can I will”. L’any passat hi van participar prop d’un miler de corredors i aquest any s’espera consolidar aquesta  xifra.

L’empresa dsport.cat serà l’encarregada de cronometrar la marxa i posarà a disposició dels usuaris i familiars una app on es podrà seguir en tot moment on és el ciclista que corre. El cronometratge de la Marxa 100% Tondo serà exclusivament mitjançant el sistema “xip incorporat al dorsal”. Es tracta d’un xip d’un sol ús, un sistema de cronometratge implementat amb tecnologia RFID, que s'està consolidant a nivell mundial. Aquest xip no té cap sobrecost sobre el preu de la marxa, ni tampoc serà necessari cap fiança (perquè el xip funcioni correctament, el dorsal s’haurà de col·locar a la part frontal del manillar de la bicicleta, amb L
les brides que facilitarà l’organització).

Com a novetat d'aquesta edició, com ha comentat Carles Torrent, cal destacar que el servei d'àpats, a canvi de tiquets, aquest cop anirà a càrrec de tres foodtracks (furgonetes de menjar sobre rodes o furgoteques).
 

La 100% Tondo d'enguany vol consolidar pel cap baix un miler de corredors entre les dues curses. Foto: Xavier Borràs.