Miquel Buch: «La convivència pels llaços grocs no s'ha de tractar en una taula policial»

El conseller d'Interior presideix la Junta de Seguretat d'Olot i destaca la bona feina i coordinació entre la Policia Local i els Mossos d'Esquadra

Miquel Buch ha destacat la bona entesa i coordinació entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local.
Miquel Buch ha destacat la bona entesa i coordinació entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local. | Martí Albesa.
31 d'agost del 2018
Actualitzat el 01 de setembre a les 9:43h
El conseller d'Interior de la Generalitat de Catalunya, Miquel Buch, ha presidit aquesta tarda la reunió de la Junta de Seguretat d'Olot. En la compareixença posterior, junt amb el batlle de capital garrotxina, Josep M. Corominas –que ha tingut lloc a la Sala de Sessions de l'Ajuntament–, el conseller ha manifestat que el tema de convivència en relació amb els llaços grocs "no s'ha de tractar en una taula policial". Buch responia així a l'anunci que ha fet aquest migdia la ministra portaveu del govern espanyol, Isabel Celáa, en què ha assegurat que en la reunió de dijous de la Junta de Seguretat de Catalunya l'afer dels llaços serà a l'ordre del dia.

Tanmateix, el conseller Buch ha aclarit que, hi sigui o no hi sigui a l'ordre del dia, "estem disposats a parlar de tot" i ha reiterat que qualsevol problema de convivència es debat en taules socials, no en reunions policials. També, i en relació a la polèmica atiada per alguns mitjans sobre la pancarta penjada el 17A a la plaça de Catalunya, a Barcelona, ha aclarit que, efectivament, va ser el director general de la Policia, Andreu Joan Martínez, qui va ordenar que no calia treure-la després de preguntar a les forces policials presents si hi havia algun problema que afectes la seguretat dels ciutadans i que també va ser qui va fer impedir que un grup de ciutadans la manllevés del balconada d'on era penjada.
 

El conseller Miquel Buch durant la reunió de la Junta de Seguretat d'Olot amb els diversos representants dels cossos policials. Foto: Martí Albesa.


Bona entesa entre Mossos i Policia Local

La reunió en què ha participat Buch com a cap del Departament d'Interior, ha comptat amb la presència –a més del batlle d'Olot–del regidor de seguretat, Josep Gelis; el director dels Serveis Territorials del Departament , Albert Ballesta,; el comissari cap de la Regió Policial de Girona, Josep Milán; el sotsinspector cap de l’Àrea Bàsica Policial d’Olot, Blai Ortiz, i el sotsinspector cap de la Policia Local d’Olot, Ignasi López, entre d’altres autoritats.

Buch ha volgut agrair a l'Ajuntament la inversió feta enguany pel municipi en càmeres de seguretat i lectors de matrícules i ha destacat, especialment, la bona entesa i coordinació entre els Mossos d'Esquadra i la Policia Local, a la qual ha felicitat, també, per la feina feta en matèria de trànsit, ja que en el darrer any els sinistres han minvat considerablement.

“Els delictes contra el patrimoni a través de les estafes són el segon fet delictiu més comú al municipi, representen un 26,8% de les infraccions”, ha afirmat Buch, i per aquest motiu, el titular d’Interior ha fet una crida als olotins a parar molta atenció quan duguin a terme aquest tipus de transaccions per internet. “A vegades una persona compra pensant que es tracta d’una ganga, però és un engany”, ha remarcat. Buch també explicat que des del Departament d’Interior s’està duent a terme molta pedagogia per prevenir aquests delictes a través del cos de Mossos d’Esquadra, tot impartint cursos sobre les estafes a les noves tecnologies.

Per la seva banda, el sotsinspector cap de l’Àrea Bàsica Policial d’Olot, Blai Ortiz, ha fet saber que en el rànquing interanual (d'agost de 2017 a juliol de 2018) els tres principals delictes a destacar són els furts, les estafes (especialment les relacionades amb Internet) i els danys a la propietat. En aquest darrer sentit ha detallat que la delinqüència autòctona és de baixa intensitat i que els robatoris i danys en domicilis "solen efectuar-los grups organitzats que arriben per Bracons o per l'A26", per bé que el cop que es va efectuar a les darreries de juny contra sis delinqüents, actualment ja empresonats, ha fet minvar les estadístiques pel que fa a aquest tipus de delinqüència.

El batlle, Josep Maria Corominas, ha assegurat que Olot és "una ciutat segura" tot i el repunt momentani de delictes contra el patrimoni, encara que molt per sota pel que fa a la regió de Girona (un 30%) i encara més pel que fa al global de Catalunya (un 40%).
Arxivat a