El Meteocat amplia a tot el país l'avís per pluges fortes i tempestes

Les precipitacions, que localment aniran acompanyades de calamarsa i aparat elèctric, poden arribar cap al vespre a la ciutat de Barcelona

Grans cumulonimbus aquest dijous al migdia a Osona.
Grans cumulonimbus aquest dijous al migdia a Osona. | Carme Molist.
Redacció
23 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:40h
Nova tarda de xàfecs i tempestes. El Servei Meteorològic de Catalunya ha ampliat l'avís per intensitat de pluja a tot el país. Inicialment s'havia posat sota alerta el Ripollès, Garrotxa, Osona, Berguedà, Moianès, Bages, Anoia i Solsonès. Les precipitacions, que localment aniran acompanyades de calamarsa i aparat elèctric, seran més extenses que ahir

Les precipitacions han començat al migdia i ràpidament han guanyat intensitat i extensió. Ho han fet al Ripollès i a la resta de comarques gironines però també en altres punts com de la Catalunya Central com el Moianès i, fins i tot, del prelitoral i litoral. De cara al vespre es concentraran a les comarques barcelonines i al nord de les tarragonines i, puntualment, poden arribar a la ciutat de Barcelona.

Aquest dimecres la pluja va fer acte de presència especialment al Pirineu i Prepirineu però localment també va arribar a la Catalunya Central. Les quantitats més importants es van registrar en punts d'Osona on localment es van fregar els 20 litres per metre quadrat.

Demà la situació es mantindrà però les comarques on pot ploure més seran les gironines i el nord de les barcelonines. En aquest sentit el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís que afecta el Ripollès, Osona, Garrotxa, Pla de l'Estany, Vallès Empordà, Gironès i la Selva.

Els termòmetres començaran a recular, una refrescada que es notarà sobretot el cap de setmana. Dissabte es mantindrà la inestabilitat, per bé que anirà a menys, i s'espera que les pluges desapareguin de cara a diumenge.