Can Trona abasta un 22,5% més de públic en el darrer semestre

El Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas continua amb la millora dels seus registres

Can Trona és un equimanet municipal dedicat a la natura i la cultura situat al terme de Joanetes, a la Vall d'en Bas.
Can Trona és un equimanet municipal dedicat a la natura i la cultura situat al terme de Joanetes, a la Vall d'en Bas. | Can Trona.
Redacció
20 d'agost del 2018
El Centre de Cultura i Natura de la Vall d’en Bas, Can Trona, ha millorat els registres en tots els seus àmbits en comparació amb el primer semestre del 2017. Una de les millors dades és que el nombre d’usuaris ha crescut un 22,15%. En concret, s’ha passat dels 3.575 als 4.367 d’aquest any. A més, cal recordar que Can Trona va estar tancat al llarg del mes de gener i, per tant, hi ha un mes en actiu menys que l’any passat.

Un altre valor que ha crescut comparativament respecte de l’any passat és el de les activitats, que han passat de 36 a 42. Un símptoma que l’aposta per aquest espai s’està consolidant amb el pas del temps des de la seva obertura. Des de l’1 de febrer, a més, s’hi han inaugurat un total de 5 exposicions.

Can Trona ha engegat, també, una línia que aposta per a les activitats educatives. Des del passat mes d’abril se n’han fet un total de 8, que han congregat uns 300 infants. Els més menuts tindran espai a Can Trona amb més iniciatives a partir de setembre, algunes de les qual sorgides a iniciativa seva a través del Consell dels Infants de la Vall d'en Bas.

Aquestes dades del primer semestre fan ser optimistes en què hi hagi una millora el 2018 respecte del 2017. Els concerts d’estiu que s’han fet, els visitants de juliol i agost o propostes ja consolidades com ‘El Documental del mes’ contribueixen a omplir Can Trona de visitants.

A banda de les propostes que neixen des del consistori i del propi centre, un gruix de les iniciatives vénen d’associacions i entitats de la Vall d’en Bas i altres punts de la Garrotxa que han fet servir aquest espai com a punt de trobada. L’auditori, amb capacitat per a un centenar de persones, és un dels equipaments més sol·licitats.

Can Trona, en xifres
 
  • 4.367 usuaris (3.575 el primer semestre del 2017)
  • 42 activitats (36 l’any passat)
  • 358 visitants a l’Oficina de Turisme (dades de l’any passat no disponibles)
  • 5 exposicions (dades de l’any passat no disponibles)
  • 8 activitats educatives des del mes d’abril amb 300 nens participants (nova línia).