El jazz d'Andrea Motis amara de bona música el Planestieuja't

La pròxima i darrera actuació en aquest original festival d'estiu garrotxí a les Planes d'Hostoles serà del cantautor mallorquí Tomeu Penya

El virtuosisme i la muticulturalitat van esclatar en el concert d'Andrea Motis a les Planes d'Hostoles.
El virtuosisme i la muticulturalitat van esclatar en el concert d'Andrea Motis a les Planes d'Hostoles. | @planestiuejat.
Redacció
20 d'agost del 2018
Actualitzat a les 10:10h
El vespre d'aquest passat dissabte ha estat prefecte per a l’actuació de la jove trompetista i cantant Andrea Motis, que ha visitat el festival Planestieuja't acompanyada de grans músics com Joan Chamorro, al contrabaix i al saxo, Ignasi Terraza, al piano, i Josep Traver, a la guitarra.

El repertori que ha escollit per a l’ocasió no podia ser més estimulant, amb peces de jazz d’arreu i alguns tastets del gènere que ha anunciat que començarà a explorar: el swing. Així, s’ha posat de manifest una vegada més el gust pel detall de Motis que converteix els seus directes en una explosió de virtuosisme i multiculturalitat.

El format d’aquest concert, a més, era una de les novetats d’enguany del Planestiueja’t: organitzar un concert solidari. I ho ha fet al costat de la Fundació Albert Bosch dedicada, juntament amb l’Hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona, a la investigació de malalties infantils. Les prop de 400 persones que no es van voler perdre el concert, avalen l’esforç i l’aposta per aquest nou format que, de ben segur, es tornarà a veure en pròximes edicions del Planestiueja’t, el festival d’estiu de la Garrotxa que se celebra a les Planes d'Hostoles.
 
La següent cita amb la música serà el dissabte 25 d’agost vinent, amb l’actuació del cantant mallorquí Tomeu Penya que vindrà a presentar el seu disc recopilatori 50 cançons, un recull d’entre les més de tres-centes composicions que l’artista ha editat al llarg de la seva trajectòria. Un concert que posarà el punt final al festival i que ja fa dues setmanes que ha esgotat les entrades.