Els Bombers han atès en cinc hores prop de 300 avisos a causa de la pluja

La regió metropolitana nord és la que ha generat més sortides, tot i que no hi ha hagut incidents greus

La zona metropolitana sota la pluja, imatge des de l'Observatori Fabra.
La zona metropolitana sota la pluja, imatge des de l'Observatori Fabra. | Alfons Puertas.
Redacció
17 d'agost del 2018
Actualitzat a les 19:32h
Els Bombers de la Generalitat han atès prop de 300 avisos generats per incidències relacionades amb la pluja entre les 12h i fins a les 17h. Des dels cos han afirmat que hi ha hagut grans acumulacions d'aigua especialment a l'àmbit metropolità, però han afegit que la majoria d'incidències s'han resolt per elles mateixes.
  Així, per regions d'emergències el nombre més gran de serveis s'ha dut a terme a la zona metropolitana nord, amb 156. A la de Girona se n'han fet 66 i a la metropolitana sud 61. Després, a molta distància se situen la regió d'emergències centre, amb 5 avisos, la de Lleida, amb 2, i la de Tarragona, també amb 2.

Els Bombers han hagut d'actuar a baixos i aparcaments inundats o en incidències de caràcter menor, com ara filtracions a pisos o lavabos que rebufaven. Les acumulacions d'aigua més destacades han tingut lloc en les hores del migdia a la zona metropolitana i a la de les comarques gironines.

Sabadell, la incidència més destacada
 
Una de les incidències més destacades ha estat a Sabadell, on una branca de grans dimensions ha caigut sobre diversos cotxes. Els Bombers han hagut de retirar-la. A banda d'això, hi ha hagut acumulacions d'aigua a carrers i embornals embossats, però la majoria, com indicava el cos d'emergències, s'han resolt sols.

Es manté l'alerta de fortes pluges

Protecció Civil de la Generalitat manté l'alerta del Pla Inuncat per les fortes pluges que han caigut a la zona metropolitana i han afectat també zones de Girona, Tarragona i la Catalunya central. S'han arribat a comptabilitzar 40 litres per metre quadrat en mitja hora a Castellbisbal i més de 30 a Sabadell. Les pluges han caigut amb molta intensitat i molt aparat elèctric.