Les Festes del Tura estrenen imatge i productes oficials

Des de samarretes a mocadors i bosses amb la imatge de la faràndula, que ja es poden trobar a l’Oficina de Turisme d’Olot. La Festa Major olotina també farà la campanya d’estiu de l'empresa Sant Aniol

La presentació de les novetats va tenir lloc aquest dimarts a l'Oficina de Turisme d'Olot.
La presentació de les novetats va tenir lloc aquest dimarts a l'Oficina de Turisme d'Olot. | @olotuit.
Redacció
16 d'agost del 2018
Actualitzat a les 11:43h
Les Festes del Tura tindran enguany un logotip propi. Des de l’Àrea de Festes s’ha creat una imatge que identificarà els diferents productes de la Festa Major d’Olot. Aquest 2018 s’han fet samarretes, mocadors i bosses de les Festes del Tura i cada producte incorpora, a més del logotip oficial, una referència a la faràndula local.

S’ha estampat la figura del gegant, la gegantessa, el cabeçut o el cavallet acompanyat d’un detall del seu vestuari perquè tothom pugui escollir la proposta que més li agradi. Tots aquests nous productes de Festes del Tura ja es poden trobar des d’avui a l’Oficina de Turisme d’Olot, on el passat dimarts va tenir lloc la presentació. “Tots sabem el que ens estimem la faràndula. I per això hem volgut que sigui la protagonista dels productes que hem preparat per viure les Festes” ha explicat el regidor adjunt de Festes, Josep M. Coma.
 
Una altra de les iniciatives que aquest any donarà visibilitat a les Festes de Tura és resultat de l’acord de col·laboració entre l’Ajuntament d’Olot i l’empresa Sant Aniol. Aquest estiu, més de 100.000 ampolles d’aigua Sant Aniol es dedicaran a la Festa Major d’Olot. L’etiqueta dels envasos de 0’33 i 0’50 litres reproduirà una fotografia de la faràndula, acompanyada del text “Per Festes del Tura, esperit de faràndula 7-11 de setembre de 2018” i un dibuix dels gegants, nans i cavallets.

L’artista Angel Rigall és l’autor dels dibuixos que han inspirat el disseny que Sant Aniol distribuirà aquest estiu per bars, restaurants i grans superfícies de les comarques gironines. “Estem encantats de poder tirar endavant aquesta iniciativa amb la que volem ajudar a donar més projecció a les Festes del Tura”, ha assegurat el director general de Sant Aniol, Ferran Ribalta.

Festes del Tura: del 7 a l'11 de setembre

Les Festes del Tura començaran el dia 7 de setembre i duraran fins al dia 11 i un any més incorporen la figura del col·laborador: cal tenir més de 18 anys i omplir el formulari de la pàgina web de Festes del Tura, festesdeltura.olot.cat, a les xarxes socials (Facebook i Twitter) i al web de les entitats de la Garrotxa www.entitatsgarrotxa.cat. A més de donar les dades de contacte, s’ha d’escollir l’activitat de les Festes a la que volem col·laborar. La cercavila d’inici de Festes, el ball de gegants, la cercavila de faràndula infantil, el ball dels gegant i el ball de les espelmes són les activitats que es podrà escollir.  

La participació ciutadana és un dels pilars del model de Festes del Tura, que aposta per organitzar actes al centre d’Olot amb activitats organitzades per entitats i associacions. Des de fa tres anys les Festes ofereixen l’oportunitat a tothom qui vol a convertir-se en col·laborador dels diferents actes. L’objectiu és que més ciutadans ajudin a fer possibles les Festes i les puguin viure des d’un altre punt de vista.
 
A principis de setembre es convocarà tots els col·laboradors a una reunió per concretar les tasques assignades a cadascun d’ells. L’any passat una dotzena de persones es van convertir en col·laboradors de Festes del Tura.