ERC critica que la FES hagi estat a punt de ser dissolta pel govern del PDECat

Demana que es faci un concurs públic per escollir la nova direcció i aposta per impulsar la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot i Can Monsà amb un projecte ambiciós

Una de les aules de Can Monsà a Olot de la Fundació d'Estudis Superiors.
Una de les aules de Can Monsà a Olot de la Fundació d'Estudis Superiors. | @fundaciodestudissuperiors.
Redacció
16 d'agost del 2018
Actualitzat a les 11:02h
A les darreries de juliol, després d'assabentar-se de les darreres noticies relacionades amb el futur de la Fundació d'Estudis Superiors d'Olot i d'una certa sensació d'improvisació per part de l’actual equip de govern de PDECat-DC (i abans de CiU), a la gent d'ERC Olot els fa la sensació que sembla que "no s’han sentit còmodes amb el paper que ha de jugar la Fundació d’Estudis Superiors".

Semblava, segons l'organització republicana, que en un principi la idea era dissoldre-la perquè restés dins de Dinàmig. De fet, ja n’ha plegat el director, Jordi Calabuig, "a qui devem una feina ingent per a la ciutat al llarg de gairebé dues dècades i que han deixat marxar sense més, sense cap reconeixement", però sembla que al final "no és tan fàcil i de moment continuarà com a Fundació", encara que diuen que no queda clar ni el seu futur, ni qui la dirigirà, ni quin projecte té l'equip de govern tant per a la institució com per a l'equipament de Can Monsà. "Ni l'han dissolt ni han presentat un projecte de futur. Aquest impàs ens preocupa i entenem que no ajuda a prestigiar la FES", manifesten.

ERC Olot vol que la FES continuï com a institució i en el futur hi apostaran i l'impulsaran com el centre neuràlgic de la formació no reglada a Olot i a la Garrotxa. S'oposen, doncs, al fet que perdi la seva autonomia i personalitat i que sigui absorbida per Dinàmig, i aposten perquè es faci un concurs públic per escollir-na la nova direcció.

La FES és una fundació creada el 1999 amb la intenció d’acostar els estudis universitaris a la comarca. Inicialment, responia a l’intent de portar una facultat universitària a la capital. "De seguida, però, ja es va veure que aquest objectiu era quimèric", afirmen, per bé que la presència de la FES "ens podria servir per acostar cursos i programes de nivell universitari a Olot".

Amb el temps, la feina de la FES s’ha anat diversificant i, sobretot, li ha fet guanyar un prestigi acadèmic no només entre els olotins sinó molt més enllà. Són moltes les activitats formatives de la FES que gaudeixen d’un gran seguiment per part de l’alumnat, però també d’una gran solvència, que han portat a Olot alumnes i professors d’arreu.