El casal d'estiu de Sant Privat d'en Bas visita el mercat setmanal d'Olot

Els casals infantils d'aquest municipi de la Garrotxa

Els infants del casal d'estiu de Sant Privat d'en Bas en una pparada de roba al mercat setmanal d'Olot.
Els infants del casal d'estiu de Sant Privat d'en Bas en una pparada de roba al mercat setmanal d'Olot. | Foto: Montserrat Escayola.
13 d'agost del 2018
Actualitzat a les 11:40h
Els infants del casal d'estiu de Sant Privat d'en Bas –un dels dos que hi ha enguany a la Vall d'en Bas (l'altre és a Sant Esteve)– han visitat avui el popular mercat setmanal dels dilluns a Olot, la capital garrotxina.

Els nens i les nenes d'aquest poble de la vall s'han traslladat amb els monitors amb l'autocar que cada dilluns l'Ajuntament posa a disposició dels habitants per a traslladar-se al mercat, d'on surt cap a un quart de deu del matí per tornar al poble cap a un quart d'una del migdia.

La mainada ha visitat tant les parades de roba com les d'alimentació, han estat molt encuriosits i han fet moltes preguntes als paradistes, que han estat molt amables i atents a respondre les seves demandes.

El casal d'estiu de Sant Privat, que té la seu a les antigues escoles del poble (quan era un municipi independent), i que es va iniciar el passat 25 de juny, s'allargassa, junt amb el casal de Sant Esteve, fins al 31 d'agost, en horari de matí i tarda (inclòs l'àpat de migdia). Per bé que dimecres no serà actiu, ja que s'escau el dia de la mare de déu d'agost –festiu arreu–, el pròxim divendres els infants aniran a la platja.
 

Els infants han emprat el transport públic que cada dilluns posa a disposició l'Ajuntament per anar al mercat setmanal d'Olot. Foto: Montserrat Escayola.


L'Ajuntament de la Vall d’en Bas fa una aposta decidida any rere any per oferir un casal d’estiu de qualitat i que s’adapti al màxim a les necessitats dels veïns i de les veïnes del municipi. Enguany s'atén un total de 235 inscripcions de persones diferents, entre infants i joves, a més de les activitats d’estiu de l’Àrea de Joventut i Educació, amb què s'arriba a les 260 persones, ja que hi conten els Brigadistes Joves.

També, s’han contractat 18 professionals de l’educació en el lleure, persones preparades per a atendre la diversitat, persones preparades per fer dels casals un projecte inclusiu on tothom hi pugui participar, incloses les persones amb diversitat funcional. Són, doncs, persones preparades per fer passar grans estones als petits i joves. Igualment, com en els darrers anys, anys s’ha contractat una vetlladora per a garantir la igualtat d’oportunitats i l’educació inclusiva, tot atenent qualsevol necessitat educativa especial.
 
A banda d’aquestes 18 educadors, també s’ha fet una aposta per a apropar els joves que s’incorporen a l’edat laboral i donar-los l’oportunitat de conèixer el món de lleure d’una manera professional. En total, 4 joves d’entre 16 i 18 anys tindran la seva primera experiència laboral als casals.