L'Esbart Olot obre inscripcions a un ball pla farcit de canvis a les Festes del Tura

Aquesta dansa popular que es vol promoure en la seva forma tradicional enguany passarà a formar part dels actes de clausura

La representació popular del ball pla de l'Esbart OLot enguany comptarà amb l'acompanyament musical de la Principal d'Olot.
La representació popular del ball pla de l'Esbart OLot enguany comptarà amb l'acompanyament musical de la Principal d'Olot. | Martí Albesa.
Redacció
13 d'agost del 2018
Actualitzat a les 9:12h
La quarta edició del ball pla d'Olot portarà canvis per partida triple. La novetat principal d'enguany és el canvi d'ubicació dins el programa de les Festes del Tura: passarà a situar-se a la darrera nit, el dia 11 de setembre, just abans de la sardana Adéu vila d'Olot. Així, deixarà de servir d'obertura del ball de plaça que organitza cada any Ofolk.

La resta de novetats són conseqüència de la primera: a partir d'aquest 2018 la ubicació del ball pla serà al Firal, en lloc de a la plaça Major, i comptarà amb l'acompanyament musical de la Principal d'Olot. L'objectiu de totes aquestes modificacions és continuar a fer créixer el ball pla, i aconseguir que esdevingui un dels actes imprescindibles en l'agenda de les Festes del Tura i en l'imaginari popular olotí.

Tanmateix, la base es mantindrà immutable. La intenció de l'Esbart continua a ser de trencar amb la imatge del ball pla del segle XX i recuperar la del ball popular original. Com és habitual, doncs, tothom podrà ballar el ball pla d'Olot, per bé que per facilitar l'ordenació de les parelles es demana als interessats a participar-hi que s'hi inscriguin prèviament tot fent arribar un missatge de correu electrònic a l'adreça [email protected].

Així mateix, l'Esbart organitzarà tallers per a tota aquella gent que vulgui aprendre'n la coreografia. Seran els dies 30 d'agost i 4 i 6 de setembre a les 8 del vespre al seu local, al carrer Geranis, 50, d'Olot. Igualment el mateix dia 11 a la tarda també es durà a terme un assaig a l'espai familiar per a qui vulgui aprendre els punts bàsics del ball pla i de la sardana.