Electricitat

Endesa millora la subestació de Susqueda per a 8 municipis de la Garrotxa i de la Selva

L’actuació, amb un pressupost de 50.000 euros, suposa el canvi dels mecanismes pneumàtics per elèctrics, molt més fiables i autònoms

per Redacció , 10 d'agost de 2018 a les 13:00 |
L'actuació a la subestació de Susqueda s'ha fet en els seccionadors d’alta tensió del parc de 110 kV. | Endesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Endesa ha acabat recentment els treballs de millora i reforma tecnològica de la subestació de Susqueda amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a gairebé 4.000 clients repartits entre vuit municipis de les comarques de la Garrotxa i de la Selva.

L’actuació, que té un pressupost de 50.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, ha consistit en la substitució de la maniobra pneumàtica per la maniobra elèctrica en els seccionadors d’alta tensió del parc de 110 kV de l’esmentada subestació. La maniobra elèctrica és molt més potent i aporta tota la funcionalitat de la tecnologia actual, ja que els nous elements –ubicats en cada mòdul de cada seccionador– es podran maniobrar a distància, la qual cosa representa una més gran interacció en l’operativa i dóna més rapidesa en el servei de la pròpia instal·lació. Així, el subministrament que ofereix la subestació es dota d’una major capacitat, fet que comporta una millora substancial en la seva autonomia i fiabilitat.


Aquesta actuació beneficiarà 3.825 clients repartits entre els municipis de les Planes d’Hostoles, Sant Aniol de Finestres i de Sant Feliu de Pallerols, a la Garrotxa, i d’Amer, Anglès, la Cellera de Ter, Osor i Susqueda, a la Selva.

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat tecnològics i garantir un millor servei als clients. La reforma apropa les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.

 

 

Participació