Turisme Garrotxa edita un mapa dels itineraris senyalitzats per recórrer la comarca a peu i amb bicicleta

Històricament, són les dues activitats que practiquen la majoria d’excursionistes, turistes i visitants que rep la comarca

El mapa permet conèixer les principals dades dels 99 itineraris senyalitzats a la Garrotxa.
El mapa permet conèixer les principals dades dels 99 itineraris senyalitzats a la Garrotxa. | @TurismeGarrotxa.
Redacció
09 d'agost del 2018
Actualitzat a les 12:25h
Turisme Garrotxa ha editat un mapa de tots els itineraris senyalitzats de la comarca que es poden recórrer a peu o amb bicicleta. Històricament, aquestes són les dues activitats que practiquen la majoria d’excursionistes, turistes i visitants que rep la comarca.

Una part d’aquests usuaris empra els senders de gran recorregut (GR), o camins amb tanta història com la via verda del Carrilet, el camí Ral Vic-Olot, o la via romana del Capsacosta; d’altres visitants prefereixen seguir els itineraris pedestres que van crear i senyalitzar tant el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa com el Consorci de l’Alta Garrotxa entre finals de la dècada dels anys noranta i principis dels dos mil. També, un gran volum d’usuaris escull Itinerànnia, sigui la xarxa bàsica que es va crear i senyalitzar l’any 2004, com algun dels nombrosos senders que s’ha senyalitzat darrerament per iniciativa dels ajuntaments de la Garrotxa.

Per poder informar adequadament de tots aquests itineraris senyalitzats, Turisme Garrotxa ha editat un mapa que els recull tots, en un projecte inèdit fins al moment a la nostra comarca. Aquesta iniciativa s’emmarca en l’estratègia de desenvolupament turístic de la Garrotxa basada en la Carta Europea de Turisme Sostenible, i és el resultat dels esforços esmerçats a convertir la Garrotxa en una destinació turística amb unes infraestructures adequades per a la pràctica del senderisme.

Els 30.000 exemplars que s’ha editat es posaran a disposició de totes les oficines de turisme de la Garrotxa i, també, de tots els associats a Turisme Garrotxa (allotjaments, restaurants i empreses d’activitats). L’entitat també els distribuirà a les fires i accions promocionals a les qual assisteixi d'ençà ara.

El mapa permetrà conèixer les principals dades dels 99 itineraris senyalitzats, com ara el seu traçat, grau de dificultat, durada, distància i el desnivell acumulat. La informació completa de la majoria dels itineraris referenciats al mapa es pot trobar a l’apartat “Propostes i rutes” de la web turismegarrotxa.com.

L’edició d’aquesta publicació és d’especial valor, atès el volum d’informació que ha estat necessari condensar-hi. El mapa es pot descarregar en format pdf al web o veure, igualment, en línia.