Riudaura, a punt d'omplir-se de cançó popular

Els grups de música Mestre D'Aixa i Quico el Cèlio actuaran durant el festival "D'aquí estant veig una estrella"

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries al 30è aniversari del Rodafolk
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries al 30è aniversari del Rodafolk | Joan Parera
Redacció
26 de juliol del 2018
Riudaura es prepara per acollir el festival de música tradicional i popular "D'aquí estant veig una estrella", que tindrà lloc auest divendres 27 i dissabte 28 de juliol a la plaça del Gambeto. L'edició d'enguany, la tretzena, repartirà els actes de la programació en dos dies, una estructura iniciada ara fa 2 anys.

Tal com explica l'organització en una nota, el divendres actuarà el grup Mestre D'Aixa a les 9 del vespre. Els components de la banda -Ramon Manent, Samuel Arderiu i Ferran Martínez- tocaran havaneres durant el sopar de cantadors.

Dissabte 28 de juliol, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries celebraran amb la seva actuació a la plaça Gambeto els 25 anys de carrera dalt els escenaris. El grup de les terres de l'Ebre està compost per un fals cec i un conglomerat de personatges que combinen la modernitat i la tradició. Acumula 13 treballs discogràfics, prop de 2.000 concerts i guardons com ara 11 premis Enderrock o el Premi Nacional de Cultura.

L'aportació local del festival arribarà, com cada any, de la mà dels Cantadors de Riudaura, formats pels Músics de Riudaura i una vintena de veïns del poble, que interpretaran cançons des dels mateixos balcons de la plaça.