​El nucli antic d'Olot tindrà una plaça nova

El Consell de Barri del Nucli Antic ha validat la proposta dels arquitectes Eduard Callís i Guillem Moliner

Durant el Consell de Barri del Nucli Antic
Durant el Consell de Barri del Nucli Antic | Martí Albesa
Redacció
23 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:06h
El passat 10 de juliol es va reunir per segona vegada el Consell de Barri del Nucli Antic d’Olot per fer el seguiment de les actuacions prioritzades en el Pla Integral d’Accions de Millora (PIAM) del Nucli Antic d’Olot. Entre altres projectes, el Consell va validar la proposta d’integració urbana del solar de Can Sau realitzada per Eduard Callís i Guillem Moliner –de l’empresa unparelld’arquitectes- que consisteix en transformar en una plaça el solar de davant la portalada romànica de l’església del Tura.

Tal i com ha acordat el mateix Consell de Barri, la placeta es pavimentarà i s’elevaran uns graons lleugerament a l’espai cobert, que podran funcionar com a graderia o escenari ocasional, així com per definir millor la cantonada del carrer Cendrada. Per apropar vegetació al nou espai s’hi col·locarà un arbre de grans dimensions. De nit, també es preveu que les capelletes il·luminin la plaça, tot plegat amb l’objectiu de dignificar i integrar un solar buit situat al costat del primer temple de la ciutat.

Una altra de les qüestions que es va tractar a l’últim Consell de Barri va ser l’acte d’inauguració del nou local de l’Associació de Veïns i Propietaris del Nucli Antic d’Olot, que serà el proper dissabte 28 de juliol al carrer Bonaire.
Arxivat a