El Patronat de Turisme de Girona crea vuit rutes turístiques i científiques per a les famílies

La iniciativa és pionera a l'estat espanyol i inclourà la Ruta sostenible, a la Garrotxa

Redacció
20 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:56h
Una imatge de la zona volcànica de la Garrotxa
Una imatge de la zona volcànica de la Garrotxa | Volcandpark
El Patronat de Turisme de Girona i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRi) han creat vuit rutes turístiques a les comarques gironines per tal que les famílies realitzin activitats relacionades amb la ciència, la recerca i el coneixement. Cada ruta està situada en una comarca diferent i proposa activitats per realitzar durant un cap de setmana, ja sigui a museus, parcs naturals o també centres de recerca.

La Garrotxa també tindrà la seva pròpia ruta, que passarà per llocs emblemàtics de la comarca com el Volcà Croscat, el Volcà Puig de la Costa i la Fageda d'en Jordà. 

Aquestes rutes de turisme científic ja estan al portal web 'Surt de Recerca per Catalunya' i a partir d'una pestanya es poden trobar els vuit recorreguts ideats. En cadascun d'ells hi ha un petit vídeo introductori i posteriorment una descripció detallada de cadascun dels punts per on passa la ruta. A més, hi ha la geolocalització de cadascun d'ells per tal que l'usuari pugui seguir-ne el recorregut fàcilment des del navegador del mateix mòbil.

Portella també ha explicat que a l'hora de realitzar les rutes s'ha buscat que hi hagi un equilibri entre les activitats que necessiten reserva prèvia, les de pagament i les de lliure accés. D'aquesta manera, volen que les rutes siguin accessibles a tots els públics sense cap tipus de restricció. A més, els coneixements que es poden trobar també estan adaptats a un tipus de turisme familiar.

Les vuit rutes

Les vuit rutes científiques són les següents: la Ruta de la Transformació, al Ripollès; la Gran Ruta del Pla de l'Estany; la Ruta de Margalef, a la Selva; la Ruta Submergida, al Gironès; la Ruta Sostenible, a la Garrotxa; la Ruta Surera pel Baix Empordà; la Ruta Porta a la Innovació de l'Alt Empordà, i la ruta de la Pedra, que es podrà visitar a la Cerdanya.

Segons el creador de les rutes, Marc Portella, pretenen trencar amb el tòpic dels "científics amb bata" i descobrir que hi ha ciència en els volcans de la Garrotxa, en les alzines sureres de les Gavarres i en la pedra calcària que ha permès aixecar bona part dels edificis del casc antic de Girona.

A partir d'aquí, cadascú pot optar per seguir punt per punt cada ruta, o realitzar un itinerari adaptat al seu gust, ja que no és necessari que se segueixi cap ordre concret, ni que es facin totes les visites proposades. Ara, aquestes rutes queden a la disposició per si algun operador turístic també vol oferir un paquet d'allotjament, àpats i activitats o són les mateixes famílies qui han de buscar on dormir segons allò que més els convingui.