Tarda de tempestes en molts punts del territori

Plou amb intensitat a la Garrotxa, mentre s'esperen ruixats en punts del Pirineu, Prepirineu i interior del quadrant nord-est

Les tempestes avancen entre el Ripollès, la Garrotxa i les Guilleries.
Les tempestes avancen entre el Ripollès, la Garrotxa i les Guilleries. | NacióDigital.
Redacció
07 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:35h
Després de diversos dies d'anticicló en què els termòmetres han assolit temperatures de ple estiu, les tempestes s'instauren aquesta tarda a Catalunya, sobretot entre Osona, el Ripollès i la Garrotxa. Protecció Civil ha activat, en aquest sentit, una alerta per pluges intenses aquesta tarda i nit a les comarques de Barcelona i Girona, amb més intensitat al centre i est del país.

Segons el Servei Meteorològic de Catalunya s'esperen ruixats en punts del Pirineu, Prepirineu i interior del quadrant nord-est, i són possibles els xàfecs aïllats a la resta del prelitoral i el nord de la depressió central. Les pluges, però, seran d'intensitat feble i moderada, tot i que localment poden anar acompanyats de calamarsa. Davant d'aquests, Protecció Civil ha alertat les persones que tinguin previsió de sortir a la muntanya perquè no es refugiïn sota els arbres, especialment si aquests es troben sols i en punts elevats. Sigui com sigui, però, recomanen que, en cas de tempesta, ningú es quedi a camp obert.