L'Ateneu Mala Petja d'Olot, nova realitat dels moviments socials a la Garrotxa

Inaugurat el passat cap de setmana ja inicia diverses activitats

La inauguració es va celebrar amb un sopar a la plaça de Campdenmàs, a tocar de l'Ateneu.
La inauguració es va celebrar amb un sopar a la plaça de Campdenmàs, a tocar de l'Ateneu. | @GredaGarrotxa.
Redacció
06 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:09h
El passat cap de setmana la capital de la Garrotxa va veure néixer una nova incubadora dels moviments socials, l'Ateneu Mala Petja, situat al número 22 del carrer de Bonaire d'Olot, amb l'objectiu de ser un punt de trobada de diverses entitats i col·lectius. El nom d'aquest nou espai es va triar durant la festa d'inauguració d’entre les propostes rebudes a través d'Internet.

Guillem Picart, un dels responsables del nou Ateneu, va explicar a Ràdio Olot que la Funció del Mala Petja serà la que li donin els membres del propi ateneu: "Els ateneus són una cosa històrica dins del nostre país. N'hi ha hagut de moltíssims tipus, des dels més fundacionals com els ateneus obrers, als ateneus més culturals, a, potser, els actuals que són centres d’activisme social".

Entitats com la Greda, la Dalla, l'Ecoxarxa Garrotxa, col·lectius de joves i altres associacions socials formen part del nou projecte. A partir d’ara seran els mateixos usuaris els que decidiran el futur de l’ateneu. Picart explica que "volen dur a terme activitats setmanals i prendre decisions de forma conjunta".

La Descapitalitzadora s'hi presenta el 21 de juliol

Precisament, el pròxim dissabte, 21 de juliol, a les 18:00 h, Jordi Flores ens explicarà què es i com funciona aquest nou projecte de La Descapitalitzadora, impulsat des de la Bioregió Sud de la Cooperativa Integral Catalana (CIC), amb una visió transversal d'un ecosistema, format per xarxes de moneda social, criptomonedes (faircoins) i euros que interactuen entre elles per afinitat, tot generant sinergies i dotant al sistema econòmic alternatiu d'una major resiliència, amb què potser s'albira un futur multimoneda.





 
Arxivat a