Castellfollit de la Roca estrena la senyalització turística inclusiva

Apta per a tothom és especialment pensada per a les persones amb discapacitat visual gràcies a l’adaptació al braille de la informació sobre el municipi

El batlle, Miquel Reverter, durant la presentació dels plafons turístics inclusius.
El batlle, Miquel Reverter, durant la presentació dels plafons turístics inclusius. | Martí Albesa.
Redacció
05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 12:47h
Aquest dimecres, 4 de juliol, l'Ajuntament de Castellfollit de la Roca, amb el batlle Miquel Reverter al capdavant, va presentar la nova senyalització turística inclusiva del municipi, especialment pensada per als invidents, però útil per a tothom.

A la presentació hi ha assistit Xavier Grau, delegat territorial d’ONCE a Catalunya, així com diverses persones amb discapacitat visual de la comarca, que per primera vegada han pogut conèixer aspectes del poble de forma directa gràcies a l’adaptació al braille de la informació turística municipal.
 

Els plafons s'han adaptat al braille per ajudar les persones amb discapacitat visual. Foto: Martí Albesa.


Les persones invidents, doncs, ja poden visitar Castellfollit de la Roca de forma autònoma amb la desena de plafons turístics, instal·lats en els punts d'interès del poble, que han de permetre que els discapacitats visuals puguin saber en quin punt estan del nucli urbà i la informació corresponent de cada element arquitectònic i paisatgístic.

L'adaptació ha consistit a incloure el llenguatge Braille als panells informatius, a més de disposar d'una sèrie de cartes amb el mateix alfabet per manera que els invidents puguin passejar pel poble amb tota la informació a les seves mans.
 
D'altra banda, els plafons també s'han situat a una alçada a què poden arribar amb facilitat les persones amb mobilitat reduïda o en cadira de rodes. És el primer municipi que adapta aquesta opció turística de forma inclusiva i la intenció és que en un futur s'inclogui un codi QR a cada un d'aquests panells per a fer arribar una informació més ampliada amb mètodes sonors als dispositius mòbils dels usuaris.

 

De moment s'ha instal·lat 10 plafons d'aquestes característiques al municipi. Foto: Martí Albesa.