Joanetes acull una nova piscina ecològica en un casa de turisme rural

Al Mas Rubió, a la Vall d'en Bas, dins una zona boscosa vora la casa, imita una bassa, amb un espai per a les plantes i l’altre per a banyar-s'hi

L'aigua d'aquesta pisicina al mig del bosc es regenera gràcies a les plantes i a la natura.
L'aigua d'aquesta pisicina al mig del bosc es regenera gràcies a les plantes i a la natura. | @TurismeGarrotxa.
Redacció
02 de juliol del 2018
Actualitzat el 07 de juliol a les 18:31h
Mas Rubió és una casa del segle XVII reconvertida al turisme rural que se situa als peus del Puigsacalm, a la Vall d’en Bas. Des de fa uns anys, la seva gestió es basa ens els principis de la Carta Europea de Turisme Sostenible i dóna prioritat a la conservació de l’entorn i a la millora continua.

Vist l’entorn inigualable enmig de la natura i la necessitat de poder oferir als clients una zona de bany que respectés el medi ambient i la salut, es va optar per construir una piscina ecològica. La piscina, situada en una zona boscosa vora la casa, imita el que seria una bassa amb un espai per a les plantes i un altre per banyar-s'hi. L'aigua s'hi regenera de forma natural, com si fos un riu, sense productes químics ni salinització. És un circuit tancat on l'oxigen l'aporten les plantes i els petits salts d'aigua. la depuració la produeixen les mateixes plantes, els raig ultraviolats del sol, una zona de graves i un filtre d'esponges.

La construcció d’aquest tipus de piscines està molt estesa al nord i al centre d’Europa, sobretot a països com Àustria, Alemanya i el Regne Unit, però encara no és massa conegut a Catalunya.
 

La piscina ecològica de Mas Rubió a Joanetes (Vall d'en Bas). Foto: @TurismeGarrotxa.


Hi ha altres piscines ecològiques pioneres a la Garrotxa, com al Mas Franch i al Mas La Casica d'Argelaguer.