Cap de setmana de Música als Masos a Olot i a la Vall d'en Bas

Divendres serà a Can Trincheria i dissabte i diumenge al Mas La Dou de Sant Esteve d'en Bas

Redacció
02 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:27h
Al Mas La Dou de Sant Esteve d'en Bas s'hi podrà escoltar peces de Haydn aquest cap de setmana.
Al Mas La Dou de Sant Esteve d'en Bas s'hi podrà escoltar peces de Haydn aquest cap de setmana. | @ajuntamentbas.
Divendres i dissabte de Música als Masos a la Garrotxa, un festival musical d'estiu nascut el 2016, que ofereix programes musicals atractius en entorns especials que propiciïn les millors condicions per a una bona audició.

A Can Trincheria, divendres 6 de juliol, 20 h

En aquests ocasió, divendres, 6 de juliol, a Can Trincheria d'Olot, sota el títol "D'Hamburg a París" es farà un viatge musical pel París de la primera meitat del segle XVIII,  una ciutat cosmopolita capaç d’atreure les personalitats més rellevants del món musical amb la cort més opulent d’Europa, que va mantenir una tradició pròpia de vàries generacions de músics d’una influència cabdal en l’evolució de la música occidental. Per això, no és cap casualitat que G. Ph. Telemann, el compositor amb el càrrec més prestigiós a Alemanya, Director Musices a la ciutat d’Hamburg, compongués dues series de quartets dedicades als virtuosos més reconeguts de París, dels quals en sentirem el primer i l’últim. Contraposarem aquests quartets amb dues sonates escrites per F. Couperin i J. M Leclair, dos dels compositors francesos contemporanis que també van ocupar un dels càrrecs més prestigiosos a França, el d’Ordinaire de la musique a la cort del rei Lluís XIV.

Interpretarà les peces de Telemann, Couperin i Leclair el quartet de músics format per Cecilia Clares, violí; Oleguer Aymamí, violoncel; Mireia Ruiz, clavicèmbal i Jordi Tarrús, flauta.

Reserva d'entrades.

Al Mas La Dou, dissabte a les 20 h i diumenge a les 19 h

Al Mas La Dou de Sant Esteves d'en Bas (Vall d'en Bas), el quartet de músics format per
Anna Roca, violí; Frederic Ibañez, violí; Núria Pujolràs, viola; Daniel Oliu, violoncel i Jordi Tarrús, flauta, interpretaran, sota el títol de "Les últimes simfonies de Haydn" un ampli repertori que Franz Joseph Haydn (1739-1809) va compondre per als concerts que J. P. Salomon va promoure a Anglaterra durant l’última dècada del segle XVIII i que constitueixen l’última paraula en aquest gènere de qui en fou el creador. L’arranjament per quintet realitzat per l’empresari i músic, possiblement sota la supervisió del mateix compositor, era una part més de l’estratègia comercial per a rendibilitzar unes obres que van obtenir un dels èxits més rellevants dins la història de la música occidental i de les quals la nova burgesia anglesa, com en tantes altres disciplines artístiques, reclamava noves possibilitats per consumir.

Reserva d'entrades.
 
 
Arxivat a