Divendres 6 de juliol s'inaugura la reforma del Museu dels Sants

Es renova per a oferir una nova visió de la feina dels tallers de sants de la ciutat

La reforma s'ha fet amb la intenció de la intenció de millorar i renovar-ne els continguts i fer-los més entenedors i atractius al públic.
La reforma s'ha fet amb la intenció de la intenció de millorar i renovar-ne els continguts i fer-los més entenedors i atractius al públic. | Martí Albesa.
Redacció
02 de juliol del 2018
Actualitzat el 04 de juliol a les 9:34h
El Museu dels Sants es renova per a oferir una nova visió de la feina dels tallers de sants de la ciutat. Dels tallers d’Olot no només n’havien sortit sants; també, s’hi havien fet figures de polítics, esportistes, toreros o capgrossos. Artistes, artesans i operaris van trobar en els tallers una manera de viure que ara es reflecteix en la nova exposició del primer pis del museu, que s'inaugura aquest divendres 6 de juliol, amb entrada de franc, a partir de les vuit del vespre.

Les obres de reforma del primer i el segon pis del Museu dels Sants d’Olot, que es van iniciar el passat 24 d'abril –amb la voluntat de fer aquesta part de l’exposició permanent més entenedora i atractiva–, tenen la intenció de millorar i renovar-ne els continguts i fer-los més entenedors i atractius al públic.
 

A la primera planta s’hi mostrarà la diversitat de la producció dels tallers de sants de la ciutat. Foto: Martí Albesa.


A la primera planta s’hi mostrarà la diversitat de la producció dels tallers de sants de la ciutat, però amb un discurs estructurat a partir de tres pilars: allò sagrat, allò profà i allò social. La intenció és aprofundir en la riquesa de la producció dels tallers que van ser un important motor econòmic i social per la ciutat i que, a més de sants, van produir també una gran diversitat d’elements: figures de jugadors de futbol, toreros com Manolete, madames de Pompadour, sevillanes, models anatòmics, retrats de polítics, etc.
 
La segona planta serà una continuació de l’exposició permanent del primer pis però hi trobarem sempre un espai temàtic de caràcter temporal dedicat a explicar més àmpliament qüestions concretes relacionades sempre amb les peces de la col·lecció del Museu. Seran petites càpsules temàtiques, petits zooms d’ampliació d’informació, que ens permetran parlar de temes destacats o curiosos amb els que es podrà donar cabuda a peces tant del fons dels Museus d’Olot i que habitualment no estan a l’exposició permanent, com a peces d’altres museus o de col·leccions particulars. La idea és fer dues càpsules temàtiques a l’any, fet que  permetrà garantir dinamisme al públic olotí perquè pugui visitar el Museus dels Sants en diverses ocasions.

La inauguració serà aquest divendres, 6 de juliol, a les vuit del vespre.
Arxivat a