Patinatge

Olot estrena parc de patinatge a Malatosquer

Les obres han permès augmentar l’espai destinat a aquest esport que cada dia té més adeptes de totes les edats a la nostra comarca

per Redacció, 30 de juny de 2018 a les 09:40 |
El patinatge («skate») té adeptes de totes edats, ara també a Olot. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La regidora d’Esports, Mar Roca, el vicepresident de la Federació Catalana de Patinatge, Benjamí Pons, i el president del Club Skate Olot, Toni Orozco, han estat els encarregats aquest divendres a la tarda de pronunciar els parlaments de l'acte d'inauguració del parc de patinatge a Matalosquer, que també ha comptat amb exhibicions de l’escola i dels sèniors del club i de música de Joan Love & Kaly.

A principis del mes d’abril van començar les obres de reforma de Skatepark d’Olot. Des de l’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot es van mantenir reunions amb el Club Skate Olot per tirar endavant l’actuació i consensuar un nou model de patinatge totalment diferent a l’existent basat en elements de formigó.

 
La reforma ha suposat la conversió a un parc integral de formigó amb una ampliació de 200 m² de la superfície (que ha donat lloc a un skatepark de 700 m²). La instal·lació esportiva és apta per a la pràctica de l’skate, però també donarà sortida als usuaris de BMX, Scooter i Rollers. Els treballs han tingut un pressupost de 48.812’73 euros i han anat a càrrec de l’empresa CopinRamps que va estar escollida en un procés participatiu amb representants de l’Institut Municipal d’Esports i el Club Skate Olot.

 
Aquest divendres 29 de juny s’ha inaugurat el nou Skatepark d’Olot que ha donar resposta a les demandes plantejades pels usuaris. Per una part, un nou model de construcció (formigó) i per l’altra una ampliació d’espai donat que cada vegada hi ha més usuaris d’aquesta pràctica esportiva.

 

La reforma ha suposat la conversió a un parc integral de formigó amb una ampliació de 200 m² de la superfície. Foto: Martí Albesa.


Cal destacar tres aspectes en la construcció d’aquesta instal·lació:

- En primer lloc, la participació dels usuaris de la instal·lació, a través del Club Skate Olot, tant en la tria del projecte com en el seguiment i l’evolució de l’obra.
- En segon lloc, la implicació de l’empresa constructora CopinRamps que, aprofitant el seu coneixement i pràctica d’aquest esport, s’ha implicat al màxim en totes les fases dels treballs millorant el projecte inicial, d’acord amb les aportacions dels skaters d’Olot.
- En tercer lloc, el procés interdepartamental a l’hora de tirar endavant les obres. L’Institut Municipal d’Esports i Lleure d’Olot, l’Àrea d’Infraestructures i Urbanisme, la Brigada Municipal i l’Àrea de jardineria han treballat i sumat esforços per poder assolir un objectiu comú que no ha estat altre que donar resposta a les necessitats dels patinadors de la ciutat.  
 
L’Skatepark de Matalosquer que avui s’ha inaugurat es va posar es marxa l’any 2011. Durant aquests set anys, la pràctica d’aquest esport ha augmentat de forma considerable a la ciutat. Cada vegada són més les persones que utilitzen l’skatepark amb patins, monopatins i bicicletes. Donada la seva utilització, els mòduls presentaven un estat de deteriorament en unes instal·lacions que, des de la seva construcció, ha quadruplicat el nombre d’usuaris.
 

L’Skatepark de Matalosquer que s’ha inaugurat ara reformat es va posar es marxa l’any 2011. Foto: Martí Albesa.


L’Ajuntament d’Olot vol agrair l’ajut i el compromís del Club Skate Olot en la renovació de l’Skatepark. El Club Skate Olot va néixer l'any 2006 pel reclam i la necessitat de tenir un lloc per patinar a la capital de la Garrotxa. Al 2011 es posa en marxa la construcció de l’Skatepark de Malatosquer. Un altre moment important en la història del club és el 2015 amb el naixement de l'escola de Skate, una escola per nens de 5 a 16 anys que pretén promoure la pràctica d’aquest esport entre els més joves. I finalment l’any 2018 el club comença a formar part de la Federació Catalana.
 

 

Participació