El 2 i 3 de juliol torna el Fòrum Educa’t, l’escola d’estiu de la Garrotxa

I el dimecres, 4 de juliol, es farà un Edcamp d'intercanvi d'experiències

Professors, mestres i pedagogs, durant el Fòrum Educa't de 2017 al pati de l'Institut La Garrotxa.
Professors, mestres i pedagogs, durant el Fòrum Educa't de 2017 al pati de l'Institut La Garrotxa. | CEG.
Redacció
29 de juny del 2018
Actualitzat el 02 de juliol a la 13:25h
Els dies 2 i 3 de juliol tindrà lloc a l’Institut La Garrotxa d’Olot el Fòrum Educa’t, la XXIII Escola d’Estiu de la Garrotxa, organitzada pel Col·lectiu d’Ensenyants de la Garrotxa amb estreta col·laboració dels Serveis Educatius del Departament d’Ensenyament, l’Institut Municipal d’Educació i Joventut de l’Ajuntament d’Olot i la col·laboració del Consell Comarcal de La Garrotxa.
 
En aquesta edició el Fòrum Educa’t tindrà com eix central la relació que hi ha entre l’aula, l’escola i la comunitat educativa. Aquesta temàtica que serà tractada en els tres blocs que formen el Fòrum Educa’t, permetrà reflexionar per actuar i aconseguir transformar l’educació.
 
Dilluns 2 de juliol, a la tarda, de 15.30 a 20.00 h, el Fòrum Educa’t obrirà amb el seu primer bloc “Educació en majúscules” que es desenvoluparà seguint el  següent programa: 15:30 Benvinguda a la XXIII Escola d’Estiu de la Garrotxa. 16:00 Conferència inaugural:«El triangle de la renovació pedagògica: aula - escola - comunitat». A càrrec de Jaume Carbonell, pedagog, periodista i sociòleg. Director de la revista «Cuadernos de Pedagogía» (1977-2012). 17:30 Pausa. 18:15 Inici tallers. 20:00 Final jornada.
 
A l’espai dels taller hi ha una variada oferta d’activitats: escape Room; gimcana matemàtica; danses vives d’arrels tradicionals; experiments senzills de física; la cubeta olotina; escriptura creativa; impressió 3D; eines i recursos d’ecologia emocional; visita guiada al Museu de la Garrotxa; percussió corporal: cos i moviment; jugar per jugar; alguns secrets de Google drive; l’hort a l’escola; Ecoscrab; passejada poètica per Olot i tècnica vocal: com projectar la veu.
 
Dimarts 3 de juliol al matí, de 9.00 a 13.00 h, es realitzarà el segon bloc del Fòrum Educa’t “Educació KM0”, serà l’espai per conèixer experiències pedagògiques que diferents centres de la comarca i de fora de la nostra comarca, han dissenyat i apliquen. Experiències per primària i secundària de diferents matèries i amb diversitat de formats i metodologies.
 
La tarda del dimarts 3 de juliol, el Fòrum Educa’t acabarà amb el tercer, i últim bloc, “Educació més enllà de les aules” de 15.30 a 19.00 h. En aquest bloc es treballarà per conèixer i aprofundir en la proposta EDUCACIÓ 360 – EDUCACIÓ A TEMPS COMPLET. El bloc es desenvoluparà seguint el següent programa: 15.30 Començarà amb les “converses edcamp” que seguint la metodologia dels edcamps proposarà als participants que per grups conversin sobre aspectes relacionats amb l’educació a temps complet. 17:00 Pausa berenar. 17:45 Col·loqui 360. A càrrec de Carles Barba Boada, llicenciat en Ciències de l’Educació i Director de l’Aliança Educació 360; Albert Quintana Oliver, professor de secundària i Marina Valladares Gay, educadora social i coordinadora de l’àrea d’Educació de la Fundació SER.GI.

I el 4 de juliol, l'Edcamp Garrotxa

L'Edcamp Garrotxa tindrà lloc el dimarts 4 de juliol de 2017 des de les 15:45h a les 19:30h.

L'Edcamp Garrotxa és un espai obert a tothom, siguis qui siguis i vinguis d'on vinguis, amb l'únic objetiu de compartir idees, propostes, inquietuds i pensaments sobre l'educació.
Un espai on tu ets la persona protagonista i on pots posar sobre la taula el tema que més t'interessa, on pots explicar la teva experiència i exposar els teus dubtes.

L'únic requisit és tenir ganes d'aportar la teva manera d'entendre i viure l'educació i compartir-la amb els altres. 

Aquí en podeu veure un vídeo explicatiu: