Patrimoni

La Torre de Canadell ja és propietat de l’Ajuntament de Sant Joan les Fonts

La construcció del segle XIV, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional, s'ha adquirit per vora 59.000 euros

Aquesta construcció es troba situada al puig de Canadel, a la serra de Vivers. | @santjoanfontsaj.
per Redacció, 28 de juny de 2018 a les 17:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El consistori santjoanenc ha arribat a un acord amb els propietaris per a la cessió de la Torre de Canadell, una construcció medieval que data del segle XIV, catalogada com a Bé Cultural d’Interès Nacional.

Després de molts anys de negociacions, aquest dimecres, 27 de juny, s’ha formalitzat en escriptura pública l’adquisició de la Torre de Canadell, construïda pels obrers de Sant Joan durant les guerres carlines. Els propietaris també han acceptat la cessió de l’entorn de la torre, ja que es creu que si d’ara endavant s'hi fessin prospeccions arqueològiques es podrien localitzar elements lligats a l’edifici històric. El preu d’adquisició és de 58.933,90 euros, que es farà efectiu a canvi de dues obres per part de l’Ajuntament.


La Torre, situada a Vivers, ha estat valorada pels serveis tècnics per les seves característiques i s’ha considerat necessari realitzar l’adquisició directa de l’immoble per la seva singularitat, valor històric i arquitectònic amb la finalitat de preservar-lo i posteriorment rehabilitar-lo perquè formi part del patrimoni cultural de Sant Joan les Fonts.
 

Vista aèria de la Torre de Canadell, adquirida ara pel consistori de Sant Joan les Fonts. Foto: @santjoanlesfont.

 

Participació