Integra fa 50 anys i els celebrarà el 7 de juliol a bombo i platerets per tot Olot

L'objectiu de l'entitat éscrear i gestionar centres i serveis adreçats a les persones amb discapacitat intel·lectual i als infants amb trastorns en el seu desenvolupament o risc de patir-ne

Núria Fité i Jordi Morejón han presentat a l'Ajuntament d'Olot els actes del 50è aniversari d'Integra. | Xavier Borràs.
per Xavier Borràs, Olot | 28 de juny de 2018 a les 15:51 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Integra celebra aquest any el seu 50è aniversari. Mig segle d’existència és una data molt especial. Per aquest motiu, hem organitzat una gran festa d'aniversari que tindrà lloc el dissabte 7 de juliol vinent. Avui, de la mà del regidor Estanis Vayreda, n'han presentat a l'Ajuntament d'Olot els principals actes la gerent, Núria Fité, i Jordi Morejón, professor de l'escola.

La festa està pensada per fer coincidir totes les persones que d’una manera o altra han contribuït a fer possible aquests 50 anys: famílies, persones ateses als serveis, treballadors, amics, col·laboradors, mitjans de comunicació, autoritats i moltes altres entitats...


Les activitats programades per al proper 7 de juliol són diverses. Primer hi haurà amb una cercavila que sortirà a les 11 h del matí de tres punts de la ciutat: del carrer Terrassa, la plaça Catalunya i la plaça de Sant Miquel. Els participants es trobaran a la plaça Major on hi haurà actuació castellera amb els Xerrics i trasllat posterior fins al Passeig de la Muralla on, a partir de les 2h del migdia, començarà un dinar popular. Contes, espectacles de màgia i sessions de zumba a la tarda i concerts de Toni Beiro i The Bazaga’s seran la resta d’activitats programades que són totes gratuïtes, excepte el dinar.

Des d’Integra volen que sigui una gran festa i per això tothom hi és convidat, especialment totes aquelles persones que al llarg d’aquests 50 anys han treballat i col·laborat amb ells i han fet possible celebrar el mig segle d’existència. 


La celebració dels 50 anys d’Integra

La festa d’aquest dissabte 7 de juliol és l’acte central dels 50 anys d’Integra que van començar el 2 de març amb una xerrada al Casal Marià. Una exposició de quadres, una subhasta i la participació amb un muntatge al “Girona temps de flors” són altres de les activitats d’aquest aniversari.


Totes aquestes activitats persegueixen una doble finalitat: primer, donar a conèixer l’entitat i la seva tasca. I la segona, recaptar fons per continuar millorant la qualitat de l’atenció que ofereixen a les persones ateses als seus serveis, amb activitats puntuals durant aquest any i ampliant el nombre de col·laboracions periòdiques de persones i empreses.

També s’inclou en la programació d’aquest cinquantenari la iniciativa que Ferrer Xocolata i Olot Televisió han tingut de crear el Torró Amic, a benefici de l'entitat amb motiu dels 50 anys del seu naixement.

 

Cartell de la festa del 50è aniversari d'Integra. Foto: Integra.


Del Patronato de niños subnormales a l'Integra

Precisament va ser un mes de juliol quan va tenir inici l’associació Integra. L’estiu de 1967, Isidre Nogué va fer una crida a totes les famílies interessades en la creació d’una escola d’educació especial a Olot. El mes de maig de l’any 1968 l’Escola Joan XXIII ja era una realitat. Va començar el seu funcionament amb 8 alumnes i 2 professores. Aquell mateix any 1968, al mes de desembre, es va signar l’acta fundacional de l’entitat, que va començar a caminar amb el nom de "Patronato de niños subnormales Juan Sellas Cardelus de Olot y Comarca".

50 anys després, i amb dos canvis de nom, Integra és el resultat de l’encert de totes les persones que l’any 1967 van creure que calia disposar de serveis especialitzats a la comarca de la Garrotxa. Sense perdre aquest esperit fundacional, l’entitat ha crescut al llarg de tots aquests anys, amb l’objectiu de donar resposta a les necessitats de les persones amb trastorns del desenvolupament o risc de patir-ne, discapacitat intel·lectual i trastorn mental.

Actualment gestionen els següents serveis:
  1. CDIAP Garrotxa: Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç
  2. CEE Joan XXIII: Centre d’Educació Especial Joan XXIII
  3. STO Integra: Servei de Teràpia Ocupacional
  4. CAE Integra: Centre d’Atenció Especialitzada
  5. Residència Vora-Riu
  6. Lleure Integra
Des d’aquests serveis s'ofereix atenció a 450 persones cada any, amb un equip de 84 professionals.

 

 

Participació