ERC denuncia que el PSC ha votat al Senat contra l'esmena de la variant d'Olot

El partit republicà valora negativament el nomenament d'Albert Bramon com a subdelegat del Govern espanyol, ja que el consideren més pròxim a las tesis de PSOE que a les del PSC quant a Catalunya

La candidata a batlle d'Olot per ERC i actual portaveu, Anna Barnadas, junt amb senador Jordi Martí.
La candidata a batlle d'Olot per ERC i actual portaveu, Anna Barnadas, junt amb senador Jordi Martí. | @ERCOlot.
Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat el 01 de juliol a les 20:04h
Aquest mati el senador per Girona d'Esquerra (ERC), Jordi Martí, ha estat a Olot per explicar la feina que fan des de Madrid per desencallar el tram que depèn de l'Estat de la variant al pas per Olot. “La darrera iniciativa ha estat presentar un esmena al Senat als pressupostos del PP per tal que s'inclogui una partida de 2.000.000 € per fer l'estudi definitiu de traçat i execució del tram de la variant". Sorprenentment els senadors del PSOE i del PSC i han votat en contra, però Martí no descarta continuar a pressionar el nou ministre per a desencallar una infraestructura clau per a Olot i la Garrotxa i que porta un retard que consideren "no justificat i intolerable”.

La portaveu d'ERC a Olot, Anna Barnadas, ha expressat la seva decepció i sorpresa pel vot en contra del PSOE-PSC a la variant.  "Fa unes setmanes, quan encara hi havia el govern del senyor Rajoy, el PSC d'Olot va explicar públicament que presentarien una esmena perquè els pressupostos tinguessin la variant en compte –ha explicat–. Ara que no hi ha el PP i el govern és del PSOE a la primera de canvi voten en contra del mateix. No sabem si llavors era un brindis al sol perquè no comptaven amb el canvi de govern a Espanya i per tant no haver de complir aquesta promesa pública, però considerem que comencem amb molt mal peu pel que fa als temes referents de la Garrotxa".

Barnadas ha blasmat que si no han volgut tenir ni un gest, "com hem d'esperar que solucionin res?". No entenen com han pogut votar en contra d'aquest iniciativa i ceuen que haurien de donar explicacions publiques. També, ha recordat que per a ERC Olot un línia vermella és que el traçat, que no esta definit encara, "no aïlli els veïns de l'Hostal del Sol i respecti el medi natural d'Olot".

Bramon, home del PSOE, segons Barnadas

La candidat a batlle d'Olot a les eleccions municipals de 2019 també ha valorat la designació del garrotxí Albert Bramon com a nou subdelegat del govern a Girona –de què ahir mateix va informar NacióGarrotxa. Barnadas a lamentat que el PSC no ha hagi escollit una persona de les comarques gironines més de consens amb tothom i no tant pròxima al pensament del PSOE. "Recordem –ha assenyalat–, que després de les carregués del lrimer d'octubre (1-O) el senyor Bramon va declarar que algú havia de fer complir la llei i retornar l'ordre. De moment pel què fa a Olot i a la Garrotxa en comptes de bastir ponts de trobada i acord amb el PSC s'esta imposant la visió del PSOE”.

Tot i el recordatori, Barnadas li ha desitjat tota la sort al nou subdelegat i espera que desencalli en breu el tema de la variant. "Hi estarem molt a sobre i volem veure resultats ràpidament, hem perdut vuit anys anat a Madrid i sempre ens han donat llargues. Esperem que ara no passi com sempre, no ens ho podem permetre", ha conclòs.