eleccions municipals 2019

​La xenòfoba PxCat s'apropia de la marca Tabàrnia per a les eleccions

Plataforma per Catalunya registra Plataforma por Tabàrnia i Junts per Tabàrnia

per Redacció , 22 de juny de 2018 a les 10:27 |
Banderes espanyoles i de Tabàrnia a les portes del teatre Metropol de Tarragona. | Jonathan
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Plataforma per Catalunya (PxCat), un partit de caire xenòfob i unionista nascut el 2002 de la mà del vigatà Josep Anglada –i que té en Ignasi Mulleras el seu petit feu d'acòlits a Olot–, vol aprofitar la tirada de Tabàrnia entre l’espanyolisme a Catalunya. Per això, ha registrat les marques Plataforma por Tabàrnia i Junts per Tabàrnia, amb l’objectiu d’utilitzar-les a les pròximes eleccions municipals, segons informa el diario.es.

D’aquesta manera PxCat vol recuperar la seva presència, sobretot a l’àrea metropolitana, que li va permetre tenir força regidors a l’any 2011. A les eleccions de 2015, la presència del partit en l’àmbit municipal va caure en picat, coincidint amb el trencament (que va acabar als jutjats) amb el seu fundador, Josep Anglada. Ara, el partit està liderat per August Armengol.

 
En alguns llocs on ja s’ha anunciat aquesta iniciativa és a Mataró. La regidora de PxCat de l’Ajuntament, Mònica Lora, ha dit que vol buscar suports per crear una marca de referència en les properes eleccions: "He decidit promoure costat d'altres persones una llista política que vagi més enllà de la nostra formació política i que també es permeti als activistes que defensen Tabàrnia tenir una opció política que pensi en aquest concepte”, informa Tot Mataró.

 
 

 

Participació