El ple d'Olot tomba la moció que volia treure els llaços grocs dels carrers

El PSC es va abstenir en la votació | En un comunicat de la xenòfoba Plataforma per Catalunya d'Ignasi Mulleras lamenten la "mala educació" de la CUP i d'Olot en Comú

Els regidors de la CUP van mostrar el seu rebuig a la presència d'Ignasi Mulleras amb uns cartells on es podia llegir: «PxC falsos i oportunistes. Olot lliure de feixisme».
Els regidors de la CUP van mostrar el seu rebuig a la presència d'Ignasi Mulleras amb uns cartells on es podia llegir: «PxC falsos i oportunistes. Olot lliure de feixisme». | Martí Albesa.
22 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:14h
Al primer ple d'Olot d'aquest estiu, passats dos quarts de set del vespre, hi va intervenir Ignasi Mulleras –que havia acudit a la Sala de Sessions amb mitja dotzena dels seus acòlits de la xenòfoba Plataforma per Catalunya (PxC)– per a sotmetre, a la consideració dels regidors, la moció que pretenia, amb l'argúcia "verda" de la lluita contra la presència de plàstics a la ciutat, obligar l'Ajuntament a retirar els llaços grocs que hi proliferen.

Mulleras, que es va presentar al plenari abillat amb calça curta, va argumentar, en defensa de la seva proposta, que una moció pràcticament similar ja havia estat presentada l'any 2013. A l'inici del seu discurs va lamentar la "mala educació" del regidor d'Olot en Comú, Xavier Garcia Zabal –que es va absentar de la sala mentre ell parlava en les dues ocasions que ho va fer–, però per contra es va alegrar que aquest cop no ho fessin els regidors de la CUP, per bé que no es va adonar que lluïen uns cartells on es podia llegir: "PxC falsos i oportunistes. Olot lliure de feixisme". En un comunicat fet a posteriori, PxC també lamentava la manca d'educació de la CUP.

El portaveu de l'organització d'ultradreta va insistir que seria una incoherència no votar a favor de la seva "moció ecològica" tot demanant "respecte als representants polítics de la ciutat per totes les idees i sentiments i no dividir, amb simbols propis del fanatisme, a la societat olotina, entre catalans bons i dolents".
 

El batlle d'Olot li va dir a Mulleras que no els podia enganyar amb la moció dels «plàstics»- Foto: Martí Albesa.


A l'hora de les rèpliques només va rebatre'l el batlle d'Olot, Josep Maria Corominas, que va manifestar el vot contrari de la majoria de grups perquè "reivindiquem el respecte mediambiental de la ciutat, però si els plàstics a què es refereix són grocs no podem ser neutrals quan hi ha gent innocent a la presó. NO som neutrals, com ja li vaig dir al senyor Enric Millo".

La moció, doncs, va ser rebutjada per tots els grups municipals, tret del PSC de Josep Guix, que es va abstenir sense donar-ne raons.
 

Xavier Garcia (OEC) va aconseguir derrotar l'equip de govern en la moció per a constituir una comissió de treball per a la millora del carrer Pou de Glaç. Foto: Martí Albesa.


Altres acords del ple i nova derrota de l'equip de govern

Entre altres acords d'interès, novament l'equip de govern (PDECat) va sortir derrotat en la moció presentada per Xavier Garcia (OEC) per a la millora del carrer Pou de Glaç que insta el govern municipal, en el termini màxim d'un mes, a constituir una comissió de treball amb participació de l'equip de govern i la resta de grups municipals, els serveis tècnics de l'Ajuntament i les associacions de veïns de la ciutat, per a debatre i fer propostes d'actuació en relació amb la mobilitat en aquesta zona de la ciutat.

El regidor Josep Geli va justificar el vot contrari de l'equip de govern tot argüint que els estudis i informes encarregats per l'Ajuntament ja cobreixen totes les demandes de la moció. Tanmateix, fora de micròfon –tot aprofitant una breu pausa, que va demanar la regidora de la CUP Anna Barnadas–, alguns regidors dels altres grups van confessar que veien difícil, amb les eleccions municipals a les envistes, que realment es conformés aquesta comissió. De fet, va sentenciar un d'ells, "les mocions no són d'obligat compliment".
 

Narcís Reverendo va explicar al ple els objectius de l'Observatori de la rehabilitació, que presideix. Foto: Martí Albesa.


El ple sí que va convalidar l'acord de formar part de l'Observatori de la rehabilitació i renovació urbana de les comarques de Girona per a sol·licitar-ne l'adscripció, i va comptar amb la presència i les explicacions de Narcís Reverendo, president d'aquest Observatori impulsat pel Col·legi d'Arquitectes de Girona, que va explicar que l'objectiu principal d'aquesta institució era esdevenir una plataforma d'estudi i anàlisi relacionada amb la ciutat i fomentar les polítiques actives d'incidència en la transformació de la ciutat. Tots els grups van votar a favor de formar-ne part.

El ple va tirar endavant el canvi d'estatuts de diverses institucions, com el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa, el Consorci DinàmiG (Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa) i del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa (SIGMA) per a adequar-los a la normativa actualment vigent, especialment pel que fa a matèries de contractació.
 

Josep Guix, en nom del PSC, va votar en contra de la moció de la CUP de rebuig a la violència i a la impunitat policial. Foto: Martí Albesa.


Els grups municipals també van ratificar, per unanimitat, la negociació sobre condicions laborals del personal municipal. Igualment, es va aprovar:

— l'adequació i la modificació de la concessió de l'antiga depuradora, amb el suport de tots els grups i el vot contrari de la CUP;
— l'ordenança per a la instal·lació de terrasses al Firal, que va rebre el vot favorable de tots els grups;
— l'aprovació inicial de l'ordenança reguladora de guals i entrades de vehicles, amb el suport de tots els grups, excepte l'abstenció d'ERC;
— els preus públics de les activitats d'arts escèniques de la temporada 2018-2019 i d'utilització de les instal·lacions esportives municipals, amb l'abstenció de la CUP i de l'OEC;
— una moció de la CUP de rebuig a la violència i la impunitat policial, amb els vots contraris del PSC;
— una moció d'ERC, per unanimitat, per a ratificar el conveni 189 de l'Organització Internacional del Treball i per la dignificació del treball de la llar i les cures;
— una moció d'ERC, per unanimitat, per fer un inventari exhaustiu de la situació de l'habitatge i dels locals al barri vell.
 
 
Arxivat a