L’artista Kel Domènech presenta a Besalú la col·lecció d’escultures «Europa»

La col·lecció, de 49 obres de petit format i 2 de més grans, és un toc d'atenció a les polítiques migratòries europees | El 20% de les vendes anirà a parar a la plataforma Girona Acull, d'ajuda als refugiats

Una de les peces de la col·leció «Europa».
Una de les peces de la col·leció «Europa». | Kel Domènech.
Redacció
20 de juny del 2018
Actualitzat el 21 de juny a les 14:21h
Aquest divendres 22 de juny, a les vuit del vespre, al número 1 del carrer del Forn de Besalú, tindrà lloc la presentació de les 51 obres que formen la col·lecció Europa, de l'artista Kel Domènech.

Es tracta d'un treball que critica directament les polítiques migratòries que practiquen els països europeus ens els últims temps. En paraules del propi Domènech "es una crítica als governs europeus i a la vegada una revisió del Crist a la Creu. Venerem molt la imatge religiosa de fa dos mil anys i, en canvi, ignorem els milers de màrtirs reals que pateixen cada dia en l’arribada a les nostres costes europees".

La col·lecció consta de 49 obres de petit format i 2 de més grans. L’acció no es basa només en la crítica social i artística, sinó que el 20% de les ventes d’aquesta col·lecció anirà a parar directament a la plataforma Girona Acull per a projectes directes amb els refugiats. Els preus de les obres van dels 150 als 2.750 euros. Les obres es lliuren amb un certificat de peça única.

Presentaran l'acte el mateix Domènech i Albert Tudela, de la plataforma Girona Acull, tot explicant als assistents la situació actual dels refugiats a Europa. S'acompanyarà l’acte amb un vi del celler La Vinyeta de Mollet de Perelada, un vi sec, fet a sol i serena com la vida que els toca viure als refugiats.

Hi haurà una sorpresa musical a càrrec del grup Pla B amb la seva creació S.O.S.