Canoes, telecadira i ponis: les propostes per aquest estiu a les estacions de FGC

La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé engeguen una nova temporada estival per descobrir la cara més verda del Pirineu

Imatge de la Transpyr 2016.
Imatge de la Transpyr 2016. | FotoesportBcn-Oriol Batista
Redacció
19 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:28h
L'estiu és a tocar i, amb ell, ja arriba la calor, les vacances, els dies eterns i l'oportunitat de passar hores i hores a l'aire lliure. L'estiu no és només sinònim de platja i les estacions de muntanya de FGC estan disposades a demostrar-ho. Aquest dimarts, La Molina, Vall de Núria, Vallter 2000, Espot i Port Ainé han presentat la nova temporada estival. "L'estiu més intens i apassionant dels Pirineus", ha destacat Enric Ticó, durant la presentació del planning d'activitats.

Les cinc estacions del Grup FGC són, bàsicament, la porta d’accés a incomptables quilòmetres on descobrir infinitat de rutes per fer a peu o amb bicicleta. Emmarcades en l'entorn més verge del paisatge català, posen a disposició un ampli llistat de propostes lúdiques i esportives amb la família o els amics. En aquest sentit, Ticó es mostra optimista: "Tenim una oferta d'activitats d'estiu prou atractiva com per superar les xifres d'altres anys". 

La Molina Non Stop +

La Molina és molt més que una estació d’esquí. Aquesta temporada presenta tres nous forfets: el forfet 1 Pujada Bikepark, amb accés els circuits de descens, enduro, BTT i MTB; el forfet Bikepark només cinta Johan Cruyff, que dona servei especialment a les famílies i clients (nens especialment) que tan sols volen visitar la zona baixa del Bikepark; i La Molina Non Stop +, un nou paquet que, a banda d’incloure tots els serveis habituals, se li sumen l'entrada al circuit blau o circuit infantil al parc d’aventura als arbres i ús il·limitat als inflables.

Vall de Núria

Oberta els 365 dies de l’any, aquest estiu presenta diverses novetats, així com l'històric hotel de tres estrelles. S'ha renovat el Cremallera, s'ha presentat la nova ubicació del Cau de la Marmota, amb un ampli espai interior i una terrassa exterior; i s'ha engegat un programa d’animació per als clients allotjats a l’Hotel de Vall de Núria amb diversitat d’activitats, per a adults i nens.

Un viatge d’època amb el cotxe saló

És una de les grans novetats de l'estació d'FGC a la Vall de Núria. Disponible els dissabtes de juliol, setembre i fins al 13 d’octubre. La ruta, a part dels paratges de somni que ofereix la vall, també inclou una degustació al Rebost. Més informació disponible aquí.
 

Presentació de la campanya d'estiu al Pirineu. Foto: FGC


Vallter 2000

Considera com "el balcó de la Costa Brava". Engegarà la temporada d’estiu el proper dissabte 21 de juliol i fins a l’11 de setembre, amb l’obertura del Telecadira panoràmic per visitar el naixement del riu Ter i poder arribar al Balcó de la Costa Brava: un mirador ubicat a 2.535 metres d’altitud, el punt més alt de l’estació. La seva increïble situació proporciona una meravellosa panoràmica, que permet contemplar la Badia de Roses.

Entre les principals propostes que s’hi poden fer, destaquen els viatges amb Telecadira, que tenen sortida a la base de l'estació i brinden les millors vistes panoràmiques del cercle d’Ull de Ter, les rutes de senderisme familiar per l’entorn de l’estació, la ruta del Ter, que es pot fer a peu o amb bicicleta, l’ascensió amb bici – Vallter port de muntanya (pujada al Port de Muntanya Setcases-Vallter) i les visites guiades per a grups organitzades per l’Associació Alt Ter.

Espot i Port Ainé

Port Ainé iniciarà la temporada d’estiu els caps de setmana de juliol i a partir del dilluns 16 d’aquest mes obrirà cada dia, ininterrompudament, fins al diumenge 2 de setembre. L’horari serà de 10:00h a 18:00h. Compta amb la Cronoescalada amb bicicleta de carretera, així com un ampli reguitzell de rutes per fer a peu o amb BTT, i la visita al Parc Lúdic i d’Aventura. Paral·lelament, l’estació d’Espot acollirà l’activitat de Kilòmetre Vertical (KV) de la Vall de Peguera, que surt des del poble d’Espot i arriba fins al refugi Josep Maria Blanc.