Olot presenta al Torín la música de les Festes del Tura 2018, que encetarà Txarango

El grup La Folie ha amenitzat l'acte amb algunes de les peces amb què actuarà durant la Festa Major olotina | Hi haurà fins a 50 actuacions musicals del divendres 7 de setembre fins al dimarts 11 | Pep Sau s’encarregarà del cartell que es presentarà a finals de juliol

El regidor de Festes, Pep Berga, amb el regidor Josep M. Coma, i Jordi Serrat, director de Festes, han presentat la programació aquest matí al Torín.
El regidor de Festes, Pep Berga, amb el regidor Josep M. Coma, i Jordi Serrat, director de Festes, han presentat la programació aquest matí al Torín. | Xavier Borràs.
19 de juny del 2018
Actualitzat el 25 de juny a les 10:18h
L’Àrea de Festes tanca aquests dies la programació d’actes de la Festa Major d’Olot, que se celebrarà des del 7  de setembre fins al dia 11, Diada Nacional de Catalunya. Seran 5 dies d’activitats gratuïtes, que tindran lloc al centre de la ciutat i que estan pensades per a tots els públics.

Una de les novetats d’enguany és el nou model de barraques i la seva ubicació –com ja va avançar NacióGarrotxa. Per adaptar-se al nou Firal i per a millorar les condicions de seguretat i d’higiene, s’ha optat per unes barraques amb un disseny més modern i funcional. En total, hi haurà 8 barraques al Passeig d’en Blay que s’afegiran a la que s’instal·larà, com cada any, a la plaça Campdenmàs. El divendres 20 de juliol finalitza el termini per sol·licitar una de les barraques de Festes del Tura.
 
El regidor de Festes, Pep Berga, amb el regidor Josep M. Coma, i Jordi Serrat, director de Festes, han presentat aquest dimarts 19 de juny al Torín la programació musical de la Festa Major d’Olot. Amb el nou i gran escenari per a concerts del Firal, la ciutat guanya un espai de gros aforament que, a més, permet complir amb les fitxes tècniques de grups que en altres ocasions hauria estat més complicat que hi actuessin.

Txarango estrenarà el Firal el divendres 7 de setembre en un dels concerts principals de les Festes del Tura. Per Festes també actuaran a Olot l’Hora de Joglar, Miki Puig, Marvin & Prezioso i Marian Dacal (programats conjuntament amb la Norantada), Quimi Portet, Halldor Mar, Orquestra Maribel, Dr. Calipso (en un dels que seran els seus últims concerts abans de dissoldre’s com a banda), Sra. Tomassa o Fundación Tony Manero.

Al costat d’aquestes formacions més conegudes també hi trobarem les actuacions de grups que estan entrant amb molta força a l’escena musical catalana. És el cas de La Folie que enguany, i entre altres reconeixements, han recollit el Premi Enderrock 2018 de la crítica al millor artista revelació i que aquest dimarts han actuat durant l’acte de presentació del Torín, presentant algunes de les peces amb què actuaran durant la Festa Major de la cpaital garrotxina, tal com s'ha fet ressò NacióGarrotxa:Per Festes del Tura també arribaran a Olot les Balkan Paradise Ochestra, uns fanfàrria exclusivament femenina que en poc temps han entrat a l’escena musical amb un directe que és pura energia. I la formació Biflats que ha revolucionat la sonoritat dels instruments de cobla amb un espectacle que sembla tret d’una pel·lícula de Kusturica. Altres perles musicals de les Festes seran The Limbos, un homenatge a Otis Reeding (the Otis Reeding show) i moltes altres propostes que es podran trobar a les llistes de reproducció del canal Youtube de Festes i als vídeos que s’aniran publicant aquestes properes setmanes per xarxes socials.
 

També arribaran a Olot les Balkan Paradise Ochestra, uns fanfàrria exclusivament femenina que pot ser una nova perla de les Festes, tal com ha assenyalat Jordi Serrat. Foto: Xavier Borràs.


Una de les novetats d’aquest any és l’horari dels concerts que començaran abans perquè la gent pugui trobar ambient des de primera hora de la nit en els escenaris habituals. A més del Firal, la música es continuarà repartint entre la Plaça Major i la plaça Campdenmàs en un format de concerts simultanis amb una programació eclèctica que combinarà les propostes més conegudes per a la majoria del públic i que podem trobar en altres festes i festivals de Catalunya amb propostes per a ser descobertes. Aquesta és una de les singularitats i que dóna nom i prestigi a les Festes del Tura que han rebut el premi ARC a la millor programació de Festa Major la primera vegada que es va concedir el premi.

Pep Sau, autor del cartell de les Festes 2018
 
El cartell de les Festes del Tura serà obra de l’artista i fotògraf Pep Sau. Com cada dos anys, en aquesta ocasió, el cartell s’ha fet per encàrrec després del concurs que es va obrir en la darrera ocasió.
 
Nascut a Olot l’any 1963, en Pep Sau combina la fotografia i les intervencions visuals i plàstiques. El també professor de l’Escola Municipal d’Expressió d’Olot, ha realitzat exposicions a diferents poblacions com Olot (l’última va ser la que va portar a la Sala Oberta 2 del Museu, l’exposició “La fageda d’en Joan”), Vic, Girona, Figueres, Barcelona, Osca, Tournefeuille, Perpinyà, Budweiss i Zagreb. Col·labora en publicacions d’arquitectura, paisatge i antropologia.
 
Arxivat a