PxC pretén que el ple de l'Ajuntament d'Olot retiri de la ciutat els llaços grocs

El partit d'ultradreta vol que s'aprovi aquest dijous una moció per "un Olot lliure de plàstics" | El veritable motiu, però, és que no els agrada "el fanatisme desproporcionat que representa la proliferació de llaços de plàstic contaminants de color groc" | Quan tenien representació al municipi van rebutjar una moció semblant presentada per la CUP contra l'ús i abús del plàstic

Els llaços grocs són el símbol del sobiranisme i la llibertat, com aquests penjats al passeig de Barcelona a Olot.
Els llaços grocs són el símbol del sobiranisme i la llibertat, com aquests penjats al passeig de Barcelona a Olot. | Nasobema Lyricum/Wikimèdia.
19 de juny del 2018
Actualitzat a les 15:19h
El partit xenòfob d'ultradreta Plataforma per Catalunya (PxC) ha presentat una moció, admesa a tràmit –que es debatrà al ple de l'Ajuntament d'Olot aquest dijous–, sota el títol "Per un Olot lliure de plàstics", en què reclama "netejar i treure dels carrers, dels boscos i de les voreres del riu Fluvià, tots els plàstics contaminants", per bé que la veritable raó de l'escrit presentat pel seu portaveu, Ignasi Mulleras, és tota una altra: aconseguir que desapareguin els llaços per la llibertat dels presos i el retorn dels exiiats, alguns dels quals són de plàstic.

Efectivament, en el missatge de correu-e tramès als mitjans de comunicació, fa menció expressa dels llaços grocs quan diu que "en cap cas, a la moció es fa referència ni a la forma ni als colors del plàstics" i reblar que coincideixen "de totes maneres amb molts olotins que de manera silenciosa, pensen que no els hi (sic) agrada el fanatisme desproporcionat que representa la proliferació de llaços de plàstic contaminants de color groc que trobem per tots els indrets d'Olot…, però d'això no parla la moció...".

En aquest missatge de correu electrònic, en què s'adjunta la moció a favor de fer polítiques per retirar el plàstic de les nostres vides, s'hi diu que com que rectificar és de savis, "davant la proliferació de plàstics els darrers mesos per tota la ciutat, presentem aquesta moció de nou, amb la seguretat de que per coherència serà aprovada pels mateixos vots afirmatius que al 2013 ja ho van fer (ERC i PSC), als que suposem 'afegirà la CUP (són els que la van presentar-la el 2013) i Olot en Comú.

Ignasi Mulleras tornarà a ser el candidat de PxC a Olot a les eleccions municipals del 2019. Mulleras ja va ser el candidat l'any 2015, quan va obtenir 500 vots, un 3’87% dels electors, i es va quedar fora del consistori ja que no va aconseguir el mínim de vots.

Per si no restava prou clar, des del compte oficial de Twitter de PxC  es fan ressò de la iniciativa de Mulleras, que va ser un dels membres fundadors del grup qualificat de xenòfob i neonazi Democracia Nacional.
Arxivat a