​L'OMS deixa de considerar la transsexualitat una malaltia mental

L'Organització Mundial de la Salut satisfà una reclamació història de les associacions LGTBI

Un pas de vianants amb la bandera LGTBI.
Un pas de vianants amb la bandera LGTBI. | Adrià Costa.
Redacció
19 de juny del 2018
Actualitzat a les 9:19h
L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha decidit excloure la transsexualitat de la llista de malalties mentals. En canvi, incorpora l’ús abusiu dels videojocs a la categoria de desordre de comportament. La Classificació Internacional de Malalties de l'OM s'ha publicat aquest dilluns.

Així, després d'11 anys de treballs de l’OMS, la transsexualitat, que és un desordre de la identitat, surt del grup de malalties mentals i entra en el grup de comportaments sexuals, un canvi que permetrà continuar rebent atenció mèdica gratuïta en alguns sistemes públics sanitaris, quan l’afectat ho requereixi.

D’aquesta manera, l’OMS satisfà una reclamació història de les associacions LGTBI. 

Les persones transsexuals experimenten una identitat de gènere que és inconsistent o no associada culturalment amb el seu sexe assignat, i desitgen una transició permanent al gènere amb el qual s'identifiquen, normalment mitjançant assistència mèdica (incloent la teràpia de reemplaçament hormonal i altres teràpies de reassignament de sexe) per ajudar-los a alinear el seu cos amb el sexe o gènere amb què s'identifiquen. Transsexual és generalment considerat com un subconjunt de transgènere, però algunes persones transsexuals rebutgen l'etiqueta de transgènere. Es pot fer una diagnosi mèdica de disfòria de gènere si una persona expressa el desig per viure i ser acceptat com a membre del sexe amb què s'identifica, o si una persona té una malestar per la seva identitat de gènere