Ü del Bac proposa escena i pensament per a 4 dijous d'estiu a la Vall de Bianya

S'ha creat una nova associació per potenciar la "cultura als afores", arrelada, amant de la cultura i de la natura des del Bagatell de la Vall del Bac | Els dijous 5 i 19 de juliol i 2 i 9 d'agost s'hi podrà gaudir de música, dansa, performances, poesia, gastronomia i cinema en un entorn únic

Pau Marcos i Maia Kanaan de l'Associació Ü del Bac, i Santi Reixach , batlle de la Vall de Bianya, han presentat la iniciativa.
Pau Marcos i Maia Kanaan de l'Associació Ü del Bac, i Santi Reixach , batlle de la Vall de Bianya, han presentat la iniciativa. | Xavier Borràs.
15 de juny del 2018
Actualitzat el 26 de juny a la 13:07h

Sense pressa, com escau al magnífic indret on s'ha presentat la iniciativa Ü del Bac, l'església romànica de Santa Margarida (s. XII) –a l'Hostalnou de Bianya, al peu de Sant Miquel del Mont–, ens hi ha rebut, de primer, el batlle  de la Vall de BIanya, Santi Reixach, sempre a punt per a contar-nos el bon moment que viu el seu municipi i fer d'amfitrió d'una iniciativa que aplaudeix i recolza, la que un grup de joves de la vall del Bac ha organitzat per a aquest estiu –"cultura als afores" en diuen–, sota el nom d'Ü del Bac, una proposta que vol omplir quatre dijous (dos al juliol i dos a l'agost) de música, dansa, performances, poesia, gastronomia, estels i cinema en un entorn únic.

La presentació s'ha iniciat amb un hilarant introit musical –dins una caravana clàssica– interpretat pel grup Els Mals Endreços (David Codina, tecles, i Pau Marcos, viola de gamba). Seguidament Maia Kanaan i el mateix Pau Marcos –tots dos de la recent creada associació Ü del Bac– han presentat el projecte estiuenc, que tindrà lloc al refugi El Bagatell els dijous 5 i 19 de juliol i 2 i 9 d’agost, en els quals es portaran a terme més d’una vintena de propostes escèniques i de pensament, amb la idea, original, que l'estiu entre setmana també mereix gaudi instructiu i diversió tranquil·la en plena naturalesa per a crear una dinàmica cultural pròpia a la Vall de Bianya.
 

La Ü que ha dissenyat amb xocolata el pastisser poeta Lluís Riera, del Cacau d'Olot. Foto: Xavier Borràs.


Pau Marcos ha explicat que l'«Ü» de la proposta prové, d'una banda, d'allò que deien els avis ("L'u va al davant") i la dièresi de la marca (de bestiar) de la finca El Bagatell, que inclou els dos punts en una creu. U, per cert, que el poeta i pastisser Lluís Riera, del Cacau d'Olot, ha fet en forma de xocolata, que s'ha degustat molt bonament al final de la presentació, junt amb coca de Pa Nàsia i fuet de la vall, tot de km 0. De fet, Riera també presentarà el seu llibre Cacáhuatl, 51 dolços poemes de xocolata amarga, el dijous 9 d'agost, darrer dia d'aquest primer Ü del Bac.

Les activitat de l'Ü de Bac

5 de juliol. Obertura romaní
De les 5 de la tarda a la mitjanit

Àvies remeires – De la planta a l’alambí: destil·lació de romaní.
David Mauricio – Presenta “Ocells perduts”.
Cia un Sol Traç – Ya’Ya.
Sopar.
Els Mals Endreços.
Mescla – Taraf de Funicular.

19 de juliol, Vinya Bourée
De les 5 de la tarda a la mitjanit

— Itinerari de poesia i música amb:
PoulainJar.
Raphaël et Odile.
Méandrées.
Degustació de vins natura de Domanie de l’Ausseil i Domaine Loupeyra amb música de Dani Jané, presentant “Paisatges interiors”.
Sopar.
Les Dead Sisters – Francesca on t’aime.
Alléluia! de Jean Baptiste Alazard.

2 d'agost. Faig camí
De les 5 de la tarda a la mitjanit

Marga Socias i Thomas Roper – Camí de Llongariu.
Tasto Solo – Early Modern English Music.
Cia. El Paller i Els Mals Endreços – Shadow.
Sopar.
Soy Cámara! Tenim la imaginació hipotecada.
Retraç – Els límits de l’assonància.

9 d'agost. Cacau en les estrelles

Àvies remeieres – De la planta a l’alambí: destil·lació de llorer.
Alverd Oliva presenta “Fusta de cor”.
Miquel Àngel Joan, Llonovoy, presenta Diari d’un indígena.
Cia. Un Sol Traç i Bururezo & Nur Camerata – Itimad.
Sopar.
Lluís Riera – Cacáhuatl.
Una mirada al cel nocturn.
 

David Codina i Pau Marcos –Els Mals Endreços–, durant la presentació d'avui, també actuaran el dijous 5 de juliol després de sopar. Foto: Xavier Borràs.


Informacions pràctiques

Reserves

Cal reservar si es vol anar en alguna de les propostes ja que l'aforament és limitat a unes 50 persones (a través de vinc@udelbac.cat o a trucant al 619 438 998).

Preus

Entrades: 30 € adults / 15 € de 10 a 16 anys / Gratuït per a menors de 10 anys.
Sopar: 12 € adults / 8 € infants fins a 12 anys.
 

El cartell de l'Ü del Bac.