Monter invertirà més de 20 M€ a Besalú i crearà 100 llocs de treball

La companyia garrotxina d'embotits duplicarà la seva capacitat de producció, gran part de la qual servirà per abastir Mercadona

Un dels robots que Monter té al seu centre de les Planes d'Hostoles, similar als que hi haurà a la nova planta que s'aixecarà a Besalú.
Un dels robots que Monter té al seu centre de les Planes d'Hostoles, similar als que hi haurà a la nova planta que s'aixecarà a Besalú. | ACN.
Redacció
14 de juny del 2018
Actualitzat a les 17:12h
Embutidos Monter–del hòlding carni Grup Cañiveral– invertirà més de 20 milions d'euros (M€) a la nova planta que obrirà a Besalú (Garrotxa) i que preveu posar en funcionament l'any 2021. La fàbrica tindrà fins a cent assecadors, estarà totalment robotitzada i permetrà duplicar la capacitat de producció de la firma.

Segons avança el diari Expansión, Monter preveu crear un centenar de nous llocs de treball amb la nova fàbrica. La planta de Besalú estarà pràcticament del tot orientada a abastir la cadena de supermercats Mercadona (de la qual Monter és interproveïdora). Part dels embotits que en surtin, però, també es destinaran a exportació a través d'una nova línia internacional que obrirà l'empresa garrotxina. Embutidos Monter compta amb plantes de producció a Sant Jaume de Llierca (on té la seu), les Planes d'Hostoles, Serinyà i Vic.

L'empresa garrotxina està especialitzada a produir embotits i productes curats de porc i gall dindi. Actualment, compta amb quatre centres de producció, que ocupen un total de 43.000 m2 i que produeixen fins a 20 milions de quilos anuals d'embotits i llescats.

L'objectiu de la companyia, recull Expansión, és que les obres comencin aquesta tardor i que la nova planta estigui plenament en funcionament l'any 2021. Comptarà amb espais per a processar la matèria primera, fins a cent assecadors per curar l'embotit i sales blanques (on es llescaran i ensobraran els productes de porc i gall dindi).

Entre les característiques del nou centre en destaca que la fàbrica serà totalment automatitzada. Comptarà amb uns robots (similars als que Monter ja té a Les Planes) que s'encarregaran de dur a terme tota la logística del procés; és a dir, moure les peces de carn que s'envien a curar i a assecar.

100 treballadors i exportació

Monter calcula que la nova planta de Besalú suposarà la creació de fins a un centenar de nous llocs de treball. La producció que surti de la fàbrica, sobretot, es destinarà a abastir la cadena de supermercats Mercadona (de la qual l'empresa garrotxina n'és interproveïdora).

Tot i això, segons avança el diari, Monter també vol aprofitar aquesta nova planta per engegar una nova línia d'exportació d'aquest tipus d'embotits (de porc i gall dindi). I és que, actualment, Mercadona absorbeix la pràctica totalitat de la producció que surt de les seves plantes.

Més inversions

La planta de Besalú no és l'única inversió que el Grup Cañigueral preveu destinar a Monter. La companyia vol ampliar amb setze nous assecadors la fàbrica de les Planes d'Hostoles (un centre que, des de l'any 2011, ja suma una inversió acumulada de 30 M€).

Un cop la nova fàbrica de Besalú ja estigui en funcionament, la plantilla de Monter superarà els 550 treballadors (entre el centenar que sumarà la nova planta i els que ja té a les altres de Sant Jaume de Llierca, Les Planes d'Hostoles, Serinyà i Vic).

Més de 600 MEUR

Embutidos Monter és una de les branques del hòlding carni Cañigueral, que factura més de 600 M€ anuals. La principal divisió del grup és Costa Brava Foods (que compta amb un escorxador i sala de desfer a Riudellots de la Selva, i que ara fa pocs mesos va adquirir Terfrisa de Vilamalla). A més de Costa Brava Foods i d'Embutidos Monter, el hòlding també compta amb la companyia valenciana Frescos Delisano i les empreses Coopecarn Girona i Far Jamón Serrano.