Mobilitat sostenible

Turisme Garrotxa acorda emprar els vehicles elèctrics de Som Mobilitat

Aquesta iniciativa se suma a d’altres, com la instal·lació de punts de càrrega ràpida

per Redacció, 13 de juny de 2018 a les 17:20 |
Un dels vehicles elèctrics de Som Mobilitat que emprarà Turisme Garrotxa. | Martí Albesa.
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquesta setmana, Turisme Garrotxa ha arribat a un acord amb Som Mobilitat, la cooperativa de consumidors que impulsa la mobilitat sostenible a través de la compartició de vehicles elèctrics. Som Mobilitat, nascuda Mataró l’any 2017, actualment disposa de dos vehicles elèctrics a Olot i deu més a altres punts de Catalunya.

Som Mobilitat treballa per contribuir a l’estalvi energètic, l’eficiència i la transició cap a un model més sostenible a través d’una plataforma per compartir vehicles elèctrics.


L’acord té un àmbit d’aplicació intern, per als desplaçaments de l’equip tècnic de l’entitat i per als viatges de premsa i operadors turístics, però a curt termini es vol ampliar per facilitar l’ús dels vehicles elèctrics a tots els allotjaments associats a Turisme Garrotxa, de manera que els seus clients de les més de 250 empreses associades a Turisme Garrotxa també en puguin fer ús.

Amb aquest acord, Turisme Garrotxa dona un altre pas endavant en el seu compromís amb la sostenibilitat i els preceptes de la Carta Europea de Turisme Sostenible, en aquest cas des de l’àmbit de la mobilitat. Aquesta iniciativa se suma a d’altres que han sorgit al llarg dels darrers mesos des de les administracions públiques, com són la instal·lació de punts de càrrega ràpida per a vehicles elèctrics.


A més dels que hi ha situats en alguns aparcaments i equipaments privats, actualment la Garrotxa disposa de dos punts de recàrrega ràpida, lliure i gratuïta, situats a la via pública: un a Besalú i un altre Olot. En breu se n’hi afegirà un altre a la capital de la Garrotxa. Ara mateix Catalunya ja disposa de gairebé 900 punts de càrrega, entre els públics i els privats, alguns dels quals permeten recarregar el 80% de la bateria en 20 minuts.

 

Participació