Els naturalistes visiten els boscos d’Entreperes a l'Alta Garrotxa

Serà aquest dissabte a les 9 del matí a l’aparcament del pont de Planserenes amb l'objectiu de conèixer la gestió forestal

 S'observaran diverses parcel·les forestals que han estat explotades de manera diferent.
S'observaran diverses parcel·les forestals que han estat explotades de manera diferent. | @Anegarrotxa.
Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat el 14 de juny a les 18:06h
El proper dissabte, 16 de juny, l’Associació Naturalista i Ecologista de la Garrotxa (ANEG) organitza una excursió matinal als boscos de l’entorn d’Entreperes, a l’Alta Garrotxa. El punt de trobada serà a les 9 del matí a l’aparcament del pont de Planserenes, punt on surt la pista que porta cap a Sant Grau d’Entreperes (carretera de Montagut a Sadernes, sentit Sadernes, 0,5 Km abans d’arribar al càmping de Sadernes).

L’objectiu d’aquesta excursió és visitar parcel·les de bosc, que han rebut diferents tipus de maneig forestal, per tal de conèixer i reflexionar sobre la gestió forestal, especialment en finques públiques, com són la majoria de les que es veuran al llarg del matí.

En aquest sentit, es visitaran diverses parcel·les forestals que han estat explotades de manera diferent:

-Abandonada des dels anys seixanta,
-Aclarida fa deu anys.
-Parcel·la d’alzinar processada amb motoserra deixant tota la fusta al sotabosc.
-Parcel·la explotada amb maquinària de manera industrial.
-Parcel·la amb gestió tradicional.

L’activitat serà guiada per Frank Müller, soci de l’ANEG i veí de la zona, i anirà acompanyada de comentaris sobre coneixement naturalista per tal de combinar l’exposició de casos de maneig forestal amb informació de la flora o la fauna del territori.

L’activitat s’acabarà amb un dinar a can Pentinet, on hi haurà cabrit per als assistents –criat allà mateix–, per bé que cal portar verdures o els primers plats que es vulgui.

És una activitat gratuïta però cal fer la inscripció a través de d'aquesta adreça web. Hi ha haurà possibiltat que qui ho vulgui faci un donatiu ambiental.

Per a compartir viatge, els punts i hores de trobada són a les 8 del matí al mas Les Mates (Olot) i a 2/4 de 9 davant la piscina de Montagut.
 

Cartell de l'activitat. Foto: @Anegarrotxa