Diumenge 17 de juny torna l'helicòptering a Sant Aniol d'Aguja

De les 8 del matí a les 8 del vespre s'intentarà pujar-hi a peu i força de braços fins a 5 tones de gredes

El juny de 2016 ja es va fer una jornada d'helicòptering per a pujar materials al refugi.
El juny de 2016 ja es va fer una jornada d'helicòptering per a pujar materials al refugi. | Amics de Sant Aniol d'Aguja.
12 de juny del 2018
Actualitzat el 14 de juny a les 18:06h
L'helicòptering, que no és la primera vegada que es fa per a la reconstrucció i millora del refugi de Sant Aniol d'Aguja (Montagut i Oix ), consisteix a transportar material per a les obres. Cadascú en la mesura de les seves possibilitats fa el que pot, perquè la qüestió és posarhi un “gra de sorra”.

Enguany s'han proposat un repte especial: pujar 20 tones de gredes, materials que aniran destinats a unes basses de joncs que seran una de les peces del sistema de sanejament. Aquesta fita suposaria un estalvi de 20 vols d’helicòpter que traduït en diners volen dir 5.000 euros. I aquest diumenge volen que sigui una bona embranzida, ja que els agradaria pujar, pel cap baix, 5 tones.

En aquesta ocasió, es convoca aquest diumenge 17 de juny, de les 8 del matí a les 8 del vespre (amb punt d’arribada i de sortida a la Muntada, on hi haurà sacs de material, per bé que cal aparcar a Sadernes), per transportar-hi –com antany es feia amb els matxos de bast– aquestes 5 tones de gredes.

No es tracta de traginar durant les 12 hores. O si algú vol i pot sí. N'hi haurà qui vindran a fer un viatge i d'altres potser en faran tres o quatre. Algú pujarà dos sacs de cop i d'altres compartiran un sac entre dos. l potser algú es prendrà un bany entre el puja-i-baixa i puja-i-baixa. L'helicòptering és un esport, que fa la competència als matxos de bast i als helicòpters

Per cada persona que tragini un sac se l'obsequiarà amb un plat d'amanida de pasta. La resta se l'ha de portar cadascú així com el plat, els coberts el got. Allà podreu aconseguir begudes.

Per facilitar l'organització és preferible que us inscriviu a l'adreça [email protected].
 

Cartell de l'helicòptering d'aquest diumenge 17 de juny. Foto: Amics de Sant Aniol d'Aguja.