La ICHN a la Garrotxa presenta el llibre «Ocells i humans» aquest dijous

Tindrà lloc als Catòlics d'Olot a les 19:30 h amb la presència de l'autor, Carlos Alvarez-Cros, i tot seguit es farà la 56a Tertúlia Naturalística

Alvarez-Cros junt amb l'agent rural i fotògraf de natura Fran Trabalon són autors la «Guia de camp dels ocells de Catalunya».
Alvarez-Cros junt amb l'agent rural i fotògraf de natura Fran Trabalon són autors la «Guia de camp dels ocells de Catalunya». | Fran Trabalon.
Redacció
12 de juny del 2018
Actualitzat el 14 de juny a les 18:06h
Des de la Delegació de la Garrotxa de la Institució Catalana d'Història Natural (ICHN) proposen d'assistir, aquest vinent dijous, 14 de juny, a la presentació del llibre Ocells i humans, o viceversa, de Carlos Alvarez-Cros. L'acte tindrà lloc a la sala El Caliu d'Els Catòlics d'Olot (Clivillers, 7) a dos quarts de vuit del vespre.

A "Ocells i humans, o viceversa", Carlos Alvarez-Cros ens proporciona un viatge per un ventall de llegendes, anècdotes i curiositats al voltant de les relacions històriques entre els ocells i els humans. Moltes espècies d’ocells comparteixen protagonisme amb personatges reals o imaginaris, tan diversos com el déu Apol·lo, la poetessa Safo, la cantant Taylor Swift, el Papa Francesc, en Pau Casals, James Bond i una llarga llista de noms coneguts per tothom.

Els casos que explica l’autor els ofereix com a petites entregues, assajos molts curts, on desenvolupa cada historieta. Unes situades en temps antics, altres en èpoques més recents, i fins i tots algunes de contemporànies. En un context que es podria dir de repàs històric, algunes peces expliquen històries sorprenents, altres més conegudes per alguns lectors, però sempre amb un punt de reflexió personal, molt sovint remarcant el cantó conservacionista que manca en una societat poc preocupada pels destins dels ocells.

Un llibre per llegir sense preocupacions, que permet saltar a l'aire entre capítols, ja que les històries són independents. Fa aprendre sobre ocells, sobre història, la societat humana i la seva relació amb les aus.

Alvarez-Cros junt amb l'agent rural i fotògraf de natura Fran Trabalon són autors la Guia de camp dels ocells de Catalunya (Omega, 2917), un volum de més de 700 pàgines i unes 1.800 fotografies, que és, de fet, primera guia fotogràfica d'ocells de Catalunya feta per dos autors catalans.


La 56a Tertúlia Naturalística

Un cop acabat l'acte de presentació del llibre, a partir de les 21:00 h, al mateix restaurant Els Catòlics començarem la 56a Tertúlia Naturalística, que portarà per títol "Ocells i cultura". Acompanyats de l'autor del llibre, s'encetarà un debat sobre la relació dels ocells amb les persones i la cultura. El format de tertúlia serà al voltant d'una taula on se sopa o es pren alguna cosa.

Les Tertúlies Naturalístiques de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN tenen com a objectiu principal ser un punt de trobada de persones interessades en el patrimoni natural de la Garrotxa i estan obertes a tothom.

 

Cartell de les activitats d'aquest dijous de la Delegació de la Garrotxa de la ICHN. Foto: @ICHN_Garrotxa


 
Arxivat a