Després de l'esfondrament d'Olot ERC creu que el PDECat ha oblidat el Barri Vell

Demanen una reunió urgent de la Taula d'Habitatge perquè entenen que és el lloc on cal donar explicacions d'aquest accident | Els veïns desallotjats no podran tornar a casa fins que no s'asseguri com han restat d'afectades les mitgeres

Manel Mitjà i Josep Quintana, regidors d'Esquerra a l'Ajuntament d'Olot, davant l'edifici que es va esfondrar aquest diumenge.
Manel Mitjà i Josep Quintana, regidors d'Esquerra a l'Ajuntament d'Olot, davant l'edifici que es va esfondrar aquest diumenge. | Xavier Borràs.
11 de juny del 2018
Actualitzat el 17 de juny a les 23:28h

En una roda de premsa a la plaça Campdenmàs aquesta tarda de dilluns, 11 de juny –davant de l'edifici del carrer Alt del Tura que es va esfondrar aquest diumenge–, els regidors d'Esquerra a l'Ajuntament d'Olot Manel Mitjà i Josep Quintana han comparegut davant els mitjans de comunicació per expressar la preocupació del grup municipal d'ERC per l'estat del barri vell d'Olot i "com s'ha anat degradant encara més el darrers anys", en expressió de Quintana

Segons els regidors republicans, es pot comprendre perfectament que no és un problema senzill de resoldre i que requereix diverses línies d'actuació i temps per canviar una dinàmica, que no ve d'ara, de degradació progressiva, que ha provocat que no sigui un lloc prou atractiu per venir-hi a viure, a banda dels efectes secundaris que això porta al darrera i que afecten al comerç, l'esta dels habitatges i l'ambient en general del barri.

Per a Josep Quintana, l'equip del govern del PDECat "s'ha oblidat aquestes dues legislatures del barri, que és de tots, que és el cor de la ciutat i que només ha començat a fer gestos a un any de les eleccions, que esperem que no sigui només en clau electoral, per la pressió d'ERC i d'altres partits d'oposició". El regidor d'Esquerra ha reiterat que porten anys reclamant un pla estratègic o un projecte per a la zona del Carme i de l'Escola d'Art.

Pel que fa l'esfondrament, els edificis són responsabilitat dels seus propietaris "però és l'Ajuntament qui ha de vetllar per no arribar a aquests extrems i té prou eines per a d'intervenir-hi".

De fet, ja es va aprovar en un ple municipal un estudi diagnòstic urgent de l'estat dels edificis del centre i per aquest motiu "demanem una reunió de la taula d'habitatge per què entenem que és el lloc on cal donar explicacions d'aquest accident, que malauradament no és el primer".

Al darrer ple Esquerra ja va criticar que es dediquin diners a arreglar façanes quan hi ha "tants pisos buits i en mal estat i no es dediquin tots el esforços econòmics a polítiques per fer que la gent vulgui venir a viure al barri", ha reblat Quintana.

Segons fonts de l'Ajuntament d'Olot, els veïns desallotjats per l'esfondrament i que han passat la darrera nit fora de casa seva encara no hi podran tornar. Els tècnics municipals que han revisat l'edifici aquest mig matí volen acabar d'assegurar-se que no hi ha parets mestres afectades.
 
Arxivat a