08
de juny
del
2018
Actualitzat
a les
15:44h
La Generalitat de Catalunya, a través del Departament Agricultura, Pesca i Alimentació, de l’Agència Catalana de Turisme i de la Fundació Alícia i amb la col·laboració dels consells comarcals catalans, consorcis, oficines de turisme, associacions i entitats diverses, ha posat en marxa la quarta edició del programa Benvinguts a Pagès, creat per a donar a conèixer els productes de proximitat i els seus productors. A la Garrotxa compta amb el suport de Turisme Garrotxa i l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura, Pesca i Alimentació.
Amb aquesta finalitat, aquest cap de setmana a la Garrotxa es podran visitar quatre explotacions: Planeses, dedicada a l’horta, ous, pollastres, gallines, ànecs i conills de pastura; Porcs Casolans Corominas, dedicada a la producció de carn de porc i embotits; La Tria del Farro de la Vall de Bianya, casa de pagès on es poden veure vaques, vedells, ovelles, cabres, gallines, conills i burros; i Verdures la Canya, dedicada a l’horta sota plàstic on es produeixen enciams, escarola, cogombres, carbassons, tomates, faves, pèsols, alls i cebes tendres i mongeta. Planeses i Porcs Casolans Corominas ja fan habitualment aquest tipus de visites mentre que per la Tria del Farro de la Vall de Bianya i Verdures la Canya serà la seva primera experiència.
A més, també el sector de l’hostaleria ha volgut donar la benvinguda als visitants que s’apropin a la Garrotxa. Els restaurants on es podran tastar menús especials elaborats amb productes de proximitat seran el Restaurant La Quinta Justa, el Restaurant Can Morera, el Restaurant Can Vergés, el Restaurant l’Hostalet, el Restaurant Quims, el Restaurant El Fortí del Montsacopa, el Restaurant Les Cols i el Restaurant Ca la Pilar de Riudaura.
Amb aquesta finalitat, aquest cap de setmana a la Garrotxa es podran visitar quatre explotacions: Planeses, dedicada a l’horta, ous, pollastres, gallines, ànecs i conills de pastura; Porcs Casolans Corominas, dedicada a la producció de carn de porc i embotits; La Tria del Farro de la Vall de Bianya, casa de pagès on es poden veure vaques, vedells, ovelles, cabres, gallines, conills i burros; i Verdures la Canya, dedicada a l’horta sota plàstic on es produeixen enciams, escarola, cogombres, carbassons, tomates, faves, pèsols, alls i cebes tendres i mongeta. Planeses i Porcs Casolans Corominas ja fan habitualment aquest tipus de visites mentre que per la Tria del Farro de la Vall de Bianya i Verdures la Canya serà la seva primera experiència.
A més, també el sector de l’hostaleria ha volgut donar la benvinguda als visitants que s’apropin a la Garrotxa. Els restaurants on es podran tastar menús especials elaborats amb productes de proximitat seran el Restaurant La Quinta Justa, el Restaurant Can Morera, el Restaurant Can Vergés, el Restaurant l’Hostalet, el Restaurant Quims, el Restaurant El Fortí del Montsacopa, el Restaurant Les Cols i el Restaurant Ca la Pilar de Riudaura.
Pel què fa als allotjaments, hi participen l’Hotel Mas la Ferreria, l’Hotel- apartaments La Perla, l’Hotel Estació, el Turisme Rural Can Ventura, el Turisme Rural La Rectoria de Sant Miquel de Pineda, el Turisme Rural Mas Violella, el Turisme Rural Mas Garganta, el Turisme Rural Mas Rubió, els apartaments Mas el Carrer, els apartaments Mas l’Era de Montagut, els apartaments El Jardinet de Sant Esteve, el càmping Ecològic Lava, el càmping Can Banal, el càmping La Fageda i la casa de colònies Les Preses.
Per complementar el cap de setmana s’han programat diferents activitats com la de “coneix les cabretes i tasta el formatge de Riudaura” prevista per dissabte a les 11h i a les 16h; “DO Olotina: Vine a descobrir, passejar i tastar la DO més Olotina” prevista per dissabte a les 10h; Taller de cuina saludable amb productes del Mercat d’Olot previst pel dissabte a les 10h; El Fesolaire, per conèixer els fesols de Santa Pau prevista pel diumenge a les 11h; i La Motxilla de la Blanca que es pot reservar durant tot el cap de setmana de 10h a 18h.