Quina comarca volem per al segle XXI?

És el repte de la taula rodona que es farà aquest divendres a l'Orfeó olotí a les set del vespre en el darrer acte del PEHOC aquest curs 2018-2019

Un seguit d'experts respondran al repte que planteja el PEHOC aquest divendres a l'Orfeó Olotí.
Un seguit d'experts respondran al repte que planteja el PEHOC aquest divendres a l'Orfeó Olotí. | Xavier Borràs.
Redacció
06 de juny del 2018
Actualitzat el 07 de juny a les 16:38h
Aquest pròxim divendres, 8 de juny, a les 7 del vespre, a l’Orfeó Olotí tindrà lloc l’última xerrada que tanca el cicle que el PEHOC (Patronat d'Estudis Històrics d'Olot i Comarca) ha organitzat al llarg d’aquest curs 2017-2018. En aquesta ocasió, serà en format de taula rodona moderada per Xevi Collell, director de Can Trona.

Amb el títol Quina comarca volem per al segle XXI?, a la taula hi seran presents l’industrial Jaume Tané (implicat en múltiples propostes culturals i socials); el batlle  de la Vall de Bianya, Santi Reixach (relacionat amb activitats agràries i ramaderes); el naturalista Emili Bassols (tècnic del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa), i la professora de la UdG, Mita Castañer (autora de diferents estudis sobre la comarca).

Des d’aquestes cinc visions s’intentarà fer una radiografia la comarca actual des d’una visió crítica i reflexiva, i s’intentarà definir una proposta de futur per a la Garrotxa, una comarca i un territori que té, davant seu, uns reptes molt importants i unes potencialitats que no podem deixar escapar. L’acte és obert a tothom i comptarà amb un col·loqui obert al públic.

Sortida a Lladó

Per altra part, com ja va informar NacióGarrotxa, aquest diumenge dia 10 es farà la sortida cultural al poble de Lladó. Comptarà amb la visita als elements patrimonials del poble, de la mà del batlle, Joaquim Tremoleda. Es podrà veure Santa Maria, Sant Feliu i l’edifici del Sindicat. La sortida serà a 2/4 de 10 del matí amb autobús. Es poden fer reserves a través del web del PEHOC fins al migdia de divendres.