Telecomunicacions

La torre de telecomunicacions de Camprodon es basteix a Montagut

El repetidor es construeix en una finca privada del Serrat dels Boixos i ha de solucionar els problemes de cobertura telefònica, TDT i Internet a cinc nuclis de població

Vista parcial del repetidor que resoldrà mancances als nuclis de Rocabruna, Beget, Salarça, Bolòs i Font Rubí. | ACN.
per Redacció, 6 de juny de 2018 a les 08:23 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Camprodon (Ripollès) ha tret a licitació la segona fase de construcció de la nova torre de telecomunicacions per un import de 117.207 euros. La primera fase ja s'ha completat, amb la construcció d'una via d'accés d'uns 700 metres, l'aplanament del terreny i la instal·lació de la torre, d'uns 25 metres, amb la caseta. I ara queda aquesta segona fase amb l'estesa d'una línia de baixa tensió al llarg d'1,5 quilòmetres per subministrar corrent elèctric a la torre. El repetidor es construeix en una finca privada del Serrat dels Boixos, al municipi de Montagut i Oix (Garrotxa) i ha de solucionar els problemes de cobertura telefònica, TDT i Internet a cinc nuclis de Camprodon. Està previst que entri en funcionament aquest any., complint així amb el calendari previst.

Des de l'Ajuntament de Camprodon (Ripollès) subratllen que la nova torre permetrà "resoldre definitivament la manca de serveis de telefonia, televisió i Internet a la zona" i recorden que ha estat un procés "complex, llarg i complicat". En un comunicat, el batlle, Xavier Sala, destaca la "voluntat" del consistori que ha mantingut aquesta obra com a una de les seves prioritats. I afegeix, que gràcies a la "perseverança de professionals, tècnics i experts, la torre ben aviat serà una realitat".


El cost del projecte és de 150.000 euros tal com es recull al pla especial redactat pel Consorci de l'Alta Garrotxa. Aquesta és una infraestructura molt reivindicada al territori que ja que substitueix el projecte de la torre al coll de Bucs, que la Generalitat no va fer per falta de recursos. Segons recorda Sala, l'Ajuntament "va decidir liderar aquest projecte per reduir considerablement la fractura digital i acabar amb les mancances existents en els nuclis de Rocabruna, Beget, Salarça, Bolòs i Font Rubí".

Des del 2009 que hi havia un projecte per construir la torre de comunicacions de coll de Bucs, a Montagut i Oix (prop del nucli de Sant Miquel de Pera), però uns anys més tard i en plena crisi la Generalitat se'n va desdir per falta de recursos, un fet que va indignar els veïns del municipi. L'actual equip de govern, Junts per Camprodon i ERC, va comprometre's a fer-la realitat. El 2016 es va redactar un nou projecte amb l'actual ubicació i el cost de la inversió. Un any més tard, la comissió d'Urbanisme va aprovar inicialment el pla especial i es va poder continuar així amb la tramitació, que ara culmina amb la licitació de la segona fase de construcció.


Un cop estigui operativa la otrre, l'Ajuntament s'ha compromès a "posar les màximes facilitats per atraure diferents operadors de telefonia perquè ofereixin els seus serveis al municipi".

 

Participació