Més de 200 activitats ompliran l'estiu a Olot per a la població local i els forans

Les àrees de Promoció de la Ciutat i de Cultura han col·laborat en un esforç comunicatiu i han publicat l'Agenda Olot Cultura i una guia, "Cua del Drac", d'activitats per dates i temàtiques

L'Ajuntament d'Olot ha tirat la casa per la finestra i ha publicat dues guies de cara a l'estiu.
L'Ajuntament d'Olot ha tirat la casa per la finestra i ha publicat dues guies de cara a l'estiu. | Martí Albesa.
05 de juny del 2018
Actualitzat el 12 de juny a les 10:51h
No pas pluja fina, sinó gairebé una tempesta, o un riu de lava benigna és el que ahir a la tarda van presentar els regidors de l'Ajuntament d'Olot, Pep Berga i Estanis Vayreda, a la Sala de Plens de la casa consistorial, ja que enguany, a més de la publicació, per primera vegada a l'estiu, de l'Agenda Olot Cultura Estiu 2018, també s'ha publicat una mena de quadern especialment pensat per als visitants. Que no sigui que algú es perdi alguna festassa o acte per manca d'informació.

De fet, l’Ajuntament d’Olot, les entitats i les empreses de la ciutat organitzen durant els mesos  de juny, juliol, agost i principis de setembre, més de dues-centes activitats a la ciutat i durant aquest mesos s'hi fan una mitjana de dues activitats al dia sense tenir en compte les diferents exposicions que es poden visitar en qualsevol moment. Es tracta, doncs, d'una programació completa, que passa en gran part a l’aire lliure i que està pensada tant per a la població local com per als visitants i per a públics amb diferents interessos.
 
Precisament, perquè aquestes propostes arribin al màxim nombre de persones possibles, des de Dinàmig i l’Institut Municipal de Cultura d’Olot s’ha treballat en l’elaboració d’una intensa campanya de comunicació, la principal característica de la qual és una segmentació per tipus de públic perquè cadascú rebi aquella informació en la forma i el format més pràctic i atractiu, i amb el contingut que és del seu interès.
 

Els regidors Estanis Vayreda i Pep Berga han presentat les guies d'activitats d'aquest estiu. Foto: Martí Albesa.


Per al públic interessat en les activitats culturals s’ha donat continuïtat a l’Agenda Olot Cultura (que fins ara s’editava a la tardor i de gener a juny) fent-ne una de nova que engloba els mesos d’estiu. D’aquesta manera, es cobreix el buit d’aquesta eina d’informació que hi havia durant els mesos d’estiu i que era una demanda per part dels seus usuaris. A l’agenda Olot Cultura s’hi presenten les activitats estrictament culturals.
 
D’altra banda, per al públic visitant i també el local interessat per una programació més àmplia (gastronòmica, comercial, cultural, de descoberta de l’entorn...), s’ha treballat en una publicació, Cua del Drac, que dona molta importància a la visibilitat per dates, per facilitar la recerca d’actes. Aquí, a més, s’hi inclouen aquelles activitats que estan especialment pensades per a visitants com són visites guiades i activitats en actius turístics de la ciutat com el volcà Montsacopa, així com també un ampli ventall d’activitats per a públic familiar local.

On trobar l'agenda i la guia?
 
La distribució de cadascun dels materials també es farà d’acord amb el públic al qui va dirigit. L’agenda Olot Cultura, com és habitual, es podrà trobar als equipaments culturals i als establiments del centre, i la programació de La Cua del Drac a l’Oficina de Turisme, als allotjaments turístics i es lliurarà als nens i nenes de les escoles e la ciutat. A nivell d’agendes web, les activitats culturals es podran consultar a la pàgina web www.olotcultura.cat i totes a www.olot.cat,www.agendaolot.cat i www.turismeolot.cat. A més de les dues publicacions, la campanya s’acompanyarà de suports com cartells, publicitat en mitjans, campanyes a les xarxes socials, etc. La voluntat és arribar al màxim gent possible, que cada persona rebi només aquella informació que li interessa i en el format que li resulti més agradable i atractiu.

Les activitats estiuenques a grans trets
 
Durant l’estiu se segueix treballant en una programació cultural de qualitat però, aprofitant el bon temps, l’activitat es trasllada en espais exteriors i, majoritàriament, són activitats gratuïtes. Segueixen tenint protagonisme els cicles Circ a la plaça (que aquest any començarà el 27 de juliol i tindrà 5 sessions), Música al Parc (que cada any expandeix més la qualitat de les seves propostes amb músics i formacions de més recorregut i prestigi) i les activitats dels Museus d’Olot: les diverses exposicions i les activitats infantils.

A més, enguany s’incorpora un nou cicle que portarà espectacles familiars a les places del centre de la ciutat (plaça Pia Almoina, plaça del Carme, plaça Major i plaça Campdenmàs) els dos últims dijous de juliol i els dos primers d’agost. Entre les novetats culturals d’aquest any hi ha un multitudinari concert de l’Hora de joglar i la banda municipal de Bellpuig per celebrar el Dia de la música i, el dia 16 de juny, es podrà veure l’òpera Manon Lescaut a la plaça Major a través del projecte Liceu a la Fresca en el marc de l’Olot Shopping Nit organitzat per l’Associació de Comerciants d’Olot. Olot també passa a ser seu del festival Música als Masos amb tres concerts de clàssica que es faran a la casa-Solà Morales, a Can Trincheria i a Ventós.

També aquest estiu, s’inauguraran i es podran visitar les reformes que de l’exposició permanent del Museu dels Sants que s’estan duent a terme en aquests moment. I, com cada dos any, tindrà lloc la Biennal Olot Fotografia. Els espectacles de Festes del Tura i les activitats culturals organitzades per les entitats de la ciutat també s’inclouen a l’agenda: l’Aplec de la Sardana, Trobada de Cors de Gospel, Ofolk d’estiu, etc.
 
Entre les propostes turístiques, es podran descobrir les constel·lacions i planetes gràcies a l’activitat “Mirant el cel” a l’Observatori Astronòmic de Batet, es promocionaran els talents de la Garrotxa cada dijous de juliol a la plaça Catalunya, es podran gaudir dels assaigs castelleres dels Xerrics, participar de les festes dels barris de la ciutat, passar una bona estona amb l’humor dels monòlegs d’estiu o degustar un arròs del restaurant Les Cols als Tossols cada dijous d’estiu, entre d’altres.
 
Com a novetats hi ha la descoberta de les nits de lluna plena que proposa AstroGarrotxa, les visites guiades al santuari del Tura de la mà de l’Associació Cultural d’Amics de Sant Esteve i del santuari del Tura, 12 quilòmetres sobre dues rodes per fer un tastet del Parc Natural i la Fageda a càrrec del Centre Logístic de Bicicletes (ATMA), un recital de cançó francesa per commemorar el Maig del 68 i diversos concerts de música al fort del volcà Montsacopa, la festa commemorativa dels 50 anys d’Integra i els vespres modernistes i al volcà Montsacopa que oferirà Educ-Art.
 
Arxivat a