Procés català

Fins a 95 mestres garrotxins s'adhereixen a la Declaració Unitària de la Taula d'Emergència Docent

Com a resposta a la repressió mediàtica, judicial i policial que estan patint els docents i els centres educatius

per Redacció , 1 de juny de 2018 a les 12:13 |
L'assemblea de docents de l'Institut La Garrotxa aquest dimecres. | Cedida.
Aquesta informació es va publicar originalment el 1 de juny de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest passat dimecres a la tarda, 30 de maig, 95 docents reunits en assemblea de docents de l'Institut La Garrotxa van aprovar adherir-se a la Declaració Unitària de la Taula d'Emergència Docent.

Els mestres d'aquest institut garrotxí també van reivindicar els companys represaliats durant l'assemblea amb el lema "Nosaltres també som docents d'El Palau".


La Taula d'Emergència Docent està impulsada pels sindicats USTEC·STEs (IAC), UGT, CGT Ensenyament, Intersindical-CSC i les organitzacions ADIC Ensenyament, ANC (Sectorial d’Educació) i Docents per la República. Aquesta Taula vol donar resposta a la repressió mediàtica, judicial i policial que estan patint els docents i els centres educatius.

Declaració unitària


Arran dels greus esdeveniments que estan envoltant el col·lectiu docent català, volem expressar el nostre suport als companys i companyes que són objecte de la repressió mediàtica, judicial i policial; tant en els casos de Sant Andreu de la Barca i la Seu d'Urgell, com en la resta.
 

Els límits que s'han creuat evidencien la situació d'emergència en què ens trobem, que posa en risc l'espai de confiança que són, i han de seguir sent, els centres educatius. Veiem amenaçada no només la llibertat de càtedra, sinó també la llibertat d'expressió.
 
Per tot això ens comprometem a defensar l'educació en els valors democràtics, en la cultura de la pau i en l'esperit crític; pilars bàsics perquè els futurs ciuta- dans i ciutadanes, que posem al centre de la nostra dedicació professional, construeixin una societat justa, democràtica i participativa.

 

Participació