Anna Barnadas es presenta a les primàries d'ERC per a ser batllessa d'Olot

La regidora i portaveu del principal grup de l'oposició s'hi sotmetrà aquest dissabte

Anna Barnadas, actual portaveu d'ERC a l'Ajuntament d'Olot, vol optar a la batllia de la capital de la Garrotxa.
Anna Barnadas, actual portaveu d'ERC a l'Ajuntament d'Olot, vol optar a la batllia de la capital de la Garrotxa. | Martí Albesa.
Redacció
01 de juny del 2018
Actualitzat el 07 de juny a la 13:14h
Aquest passat dimecres la regidora i portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya a l'Ajuntament d'Olot va convocar els mitjans de comunicació al passeig de la Muralla, l'antic carrer Santa Cristina, on al número 2 hi havia la casa familiar, on va viure molts anys feliços fins que la reforma urbanística va haver de derruir l'edifici. Barnadas volia anunciar que feia un pas endavant i es presentava a les primàries del partit aquest dissabte per si els seus companys li fan confiança per a ser candidata a la batllia d'Olot a les eleccions municipals de 2019.

L'actual portaveu d'ERC –que compta amb cinc regidors a l'Ajuntament– és mare, biòloga i professora  de cicles formatius, a més de sòcia de l’ANC i d’Omnium. És de les persones que pensa que Olot ha perdut tremp els darrers anys. "Mentre les ciutats dels nostre voltant com Vic, Figueres, Girona, Manresa, Banyoles han fet els deures per encarar els reptes de les  properes dècades, nosaltres encara tenim coses a mig fer... Segurament per manca d'un model clar de ciutat i de pensar a curt termini en comptes de pensar en clau de futur", va manifestar.

Entre les mancances, va esmentar que ja haurien d’estar planificats i solucionats problemes com els del barri vell, "que s'esta degradant i deshabitant", o la variant que no arriba mai. "Tenim al millor matèria primera, només cal posar-los al servei d'un model de ciutat  amb valor republicans de justícia social i igualtat d’oportunitats i progrés per a tothom", reivindica la portaveu republicana.
 

Anna Barnadas al passeig de la Muralla d'Olot, on havia passat la seva infància. Foto: @olotelevisio.


El protagonisme de Barnadas es va accentuar a partir de la dimissió del candidat d'ERC en les eleccions del 2015, Pere Gómez. Llavors ERC va passar de 2 regidors a 5 i va obtenir el millor resultat de la història recent a la capital de la Garrotxa. La portaveu republicana va demanar entrar a l'equip de govern del grup PDeCat-DC, perquè el pacte de govern amb el PSC i va quedar trencat per causa del procés independentista, però l'equip de govern comanat per Josep Maria Corominas ho va rebutjar i governa en minoria.

Barnadas es presenta a les primàries "per compromís amb el futur del meu país, de la meva ciutat i sobretot de la seva gent i per què ara més que mai és el moment que tots posem el nostre granet de sorra per acabar d'arribar a la República Catalana". La regidora reivindica que és l'hora que les dones republicanes "fem un pas endavant, cadascuna dins del seu àmbit  i jo des de  la política municipal per què els olotins i les otines construïm, tots junts, un futur on la nostra ciutat sigui protagonista de la nova República catalana".

Es preveu que uns 140 militants votin aquest dissabte en les primàries olotines d'ERC.



 
Arxivat a