Olot s'adhereix a la vuitena edició de la Setmana de l'Energia

Del 4 al 10 de juny hi haurà visites a la Xarxa Espavilada de Climatització, la possibilitat de conduir un vehicle elèctric o conèixer el funcionament de bateries d’emmagatzematge, a més d’una xerrada sobre transició energètica | Coincidint amb la programació es posa en marxa un punt de recàrrega per a bicicletes elèctriques.

Josep Gelis ha detallat aquest matí els actes i novetats de la Setmana de l'Energia a Olot.
Josep Gelis ha detallat aquest matí els actes i novetats de la Setmana de l'Energia a Olot. | Martí Albesa.
31 de maig del 2018
Actualitzat el 05 de juny a les 19:39h
Olot s’adhereix a la vuitena edició de la Setmana de l’Energia que tindrà lloc del 4 al 10 de juny, coincidint amb la Sustainable Energy Week europea, tal com ha fet saber aquest matí de dijous el regidor Josep Gelis durant la compareixença a l'Ajuntament d'Olot.

La campanya vol transmetre a la ciutadania una nova manera de pensar i de viure l’energia. Amb l’objectiu que els consumidors passin a tenir un rol ben actiu en temes d’eficiència energètica s’obre un nou ventall de possibilitats on la ciutadania podrà produir la seva pròpia energia, emmagatzemar-la, gestionar-la de manera eficient i, fins i tot, compartir-la amb la comunitat. Aquest és el missatge de la nova edició de la Setmana de l’Energia que té per lema “Tu tens l’energia, tu tens el poder!”.
 
Coincidint amb la Setmana de l’Energia, l’Ajuntament d’Olot té previst la realització de diferents activitats per treballar els hàbits de consum energètic i fomentar l’eficiència energètica i l’ús de les energies renovables des de la llar, al vehicle elèctric i en tots els àmbits on hi hagi despesa energètica.
 

El president Carles Puigdemont durant la seva visita a la Sala d'Energies Foto: Martí Albesa


Actes programats durant la setmana
 
— Visita a la Xarxa Espavilada de Climatització d’Olot

Amb les obres del nou Mercat, l’Ajuntament d’Olot va començar a projectar la primera xarxa de climatització de Catalunya que funciona a partir d’un sistema híbrid d’energies renovables: geotèrmia, fotovoltaica i biomassa. La xarxa subministra energia a set equipaments del centre d’Olot.
 
Per conèixer la Xarxa Espavilada, s’ofereixen visites guiades amb grups reduïts per accedir a la Sala de les Energies, al carrer Mulleras 13 (antic Hospital Sant Jaume). Serà dimecres 6 juny a les 18 i a les 19 h. Cal inscripció prèvia a [email protected].
 

La Sala de les Energies és als baixos de l'antic Hospital de Sant Jaume. Foto: Martí Albesa.


— Possibilitat de conduir un vehicle elèctric i aprendre el funcionament d’un punt de recàrrega ràpida a més de conèixer l’autoconsum fotovoltaic i les bateries d’emmagatzematge

Davant l’Ajuntament d’Olot, Som MObilitat oferirà la possibilitat de conduir un vehicle 100% elèctric i donarà a conèixer el funcionament d’aquesta empresa local de mobilitat elèctrica compartida.

De la seva banda, Webatt explicarà què és l’autoconsum fotovoltaic i les bateries d’emmagatzematge. Permetrà conèixer els avantatges de l’emmagatzematge en un una instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum.
L’horari per a la realització d’aquesta activitat és el dijous 7 de juny de 17:00 a 20:00 h davant l‘Ajuntament d’Olot.
 
— Xerrada sobre la transició energètica

El divendres 8 de juny, a les 19:00 h, al Saló de Sessions de l’Ajuntament d’Olot, la directora de l’Institut Català de l’Energia, Assumpta Farran, pronunciarà la xerrada "La transició energètica: present o futur?".
 
Un punt de càrrega per a bicicletes elèctriques a Olot
 
Coincidint amb la Setmana de l’Energia Olot posa en marxa un punt de càrrega per a bicicletes elèctriques. Instal·lat a l’escola d’adults, permetrà –de forma totalment gratuïta- la càrrega de les bicicletes elèctriques de la ciutat així com d’aquells usuaris de la via verda que ho necessitin.
 
El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha cedit a l’Ajuntament d’Olot un punt de recàrrega per a bicicletes que està format per dues preses de connexió tipus Schuko (230V, 10A, 2,3 kW). La instal·lació i el servei de l’equipament va a càrrec de l’Ajuntament d’Olot.
 
L’actuació forma part dels objectius establerts en el Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible (PAES) d’Olot i el Pla de mobilitat en els quals porta anys treballant l’Ajuntament d’Olot. Amb iniciatives com aquestes s’aconsegueixen reduir les emissions de CO2 del sector transport, que representen un 44% de les emissions de la ciutat. Alhora es dóna resposta a aquelles persones que es desplacen per la ciutat en bicicleta així com a les persones que viatgen amb bicicleta elèctrica per la via verda que uneix Olot amb Girona.

El regidor Josep Gelis ha aprofitat l'anunci d'aquesta nou unt de recàrrega per a bicicletes per a informar que el punt per a vehicles elèctric de la Solfa ha atès des de la seva posada en marxa, ara fa un mes i mig, ha atès ja unes 180 càrregues (unes tres al dia). Tanmateix, també ha informat que l'altre punt de recàrrega, el de la Rodona (ja enllestit) no s'ha pogut posar encara en funcionament pel fet que la companyia elèctrica no ha fet els treballs de connexió pertinents.
 
Arxivat a