Santa Pau presenta el 1r Open d’escalada urbana de la Garrotxa

L'Street Boulder serà aquest dissabte, 2 de juny, com una nova manera de conèixer el poble medieval

Els escaladors grimparan en indrets de la vila medieval com les arcades del Firal dels Bous.
Els escaladors grimparan en indrets de la vila medieval com les arcades del Firal dels Bous. | @ajsantapau.
Redacció
30 de maig del 2018
Actualitzat a les 11:15h
Aquest dissabte 2 de juny a partir de les 10:00 h del matí Santa Pau acollirà el 1r Open d’escalada urbana de la Garrotxa, un dels primers que es fan a Catalunya. L’anomenat Street Boulder és una modalitat d’escalada en edificis urbans, que tot i ser molt coneguda a ciutats europees, a Catalunya és tota una novetat.

Totalment respectuosa amb l’entorn, sense utilitzar cordes ni altres elements més enllà del cos, la tècnica i les habilitats de cadascú, l’escalada urbana a Santa Pau donarà la possibilitat única d’escalar la muralla, les arcades del Firal dels Bous, el Portal del Mar i les parets medievals d’aquest poble al cor de la Garrotxa envoltat de volcans.
 
El nucli medieval de Santa Pau tindrà un total de 4 zones i més de 40 blocs per escalar. La competició, que comptarà amb les categories absolutes i infantils masculines i femenines, començarà a partir de les 10 h del dissabte 2 de juny i la gran final, a la plaça porticada
–també anomenada Firal dels Bous– serà a les 17:00 h de la tarda.
 
Amb la finalitat de conèixer i viure el poble d’una manera diferent, l’esdeveniment és organitzat per l’Ajuntament de Santa Pau, el Patronat de Turisme i La Bloquera, el rocòdrom d’Olot. Les inscripcions es poden fer en línia i tota la informació es pot trobar a www.labloquera.cat.
 
També hi haurà un espais pensat pels més petits, on s’hi podrà escalar, córrer i jugar, per fer d’aquest dia, una festa de l’escalada en família.
 
L’Street Boulder serà una oportunitat única d’escalar el que de petits no ens deixaven (i que no deixem ara escalar als petits) i serà un espectacle per aquells no escalem!